2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Több százmilliót sikkasztott a takarékszövetkezet egyik ügyvezetője

Hirdetés

Több százmilliót sikkasztott a takarékszövetkezet egyik ügyvezetője

Közel félmilliárd forintot sikkaszthatott a pénzintézet vezetője. Huszonegy rendbeli csalás, és 31 rendbeli magánokirat hamisítás miatt emelt vádat a kondorosi pénzintézeti vezető ellen a Békéscsabai Járási Ügyészség – áll az ugyeszseg.hu közleményében.

A kondorosi férfi húsz éven át vezette a helyi takarékszövetkezet fiókját, majd annak a 2017-es beolvadása után is ügyvezetői posztra helyezték. A közlemény azt is részletezi, hogy a férfi az interneten fogadásokat kötött, naponta több millió forint értékben, de a megromlott anyagi helyzetén ez sem segített.

2017-től kezdődően magáncélra „előleget” vett fel a szövetkezet pénztáraiból, ily módon 106 millió forintot tulajdonított el jogtalanul. A férfi magánszemélyektől is csalt ki pénzt, ezen az úton pedig 330 millió forinthoz jutott. Az összegekből korábbi sikkasztásának nyomait is próbálta eltüntetni, illetve újabb fogadásokat is kötött a pénzből.

Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetést indítványozott, és azt is, hogy a , mintegy százmillió forintot, djon vissza a sértetteknek, és a vagyonát is foglalják le.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190313_Tbb_szzmilliot_sikkasztott_a_takarkszvetkezet_egyik_ugyvezetoje#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ha vállalkozása van, most már nagyon figyelje a naptárt

Ha vállalkozása van, most már nagyon figyelje a naptárt

Az elmúlt adóévre vonatkozó társaságiadó-bevallást az egyszeres, illetve kettős könyvvitelt vezető adózóknak egyaránt a 1829 …