2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tizedannyit keresett, mégis több adót fizetett Ed Sheeran, mint az Amazon vagy a Starbucks

Hirdetés

Tizedannyit keresett, mégis több adót fizetett Ed Sheeran, mint az Amazon vagy a Starbucks

Összesen 27 millió forintnak megfelelő profitot termelt tavaly a világ egyik legismertebb zenésze, Ed Sheeran. A sztár az INews szerint becsületesen adózott is bevételei után, nem is keveset: körülbelül kétmilliárd forintnyi adót fizetett be.

Mindez önmagában talán nem is lenne meglepő, tekintve, milyen hihetetlen összeget turnéznak össze egyetlen év alatt a világ leghíresebb és legkedveltebb művészei. Az viszont már annál inkább, hogy ők még mindig sehol nincsenek ahhoz képest, hogy mennyi profitot termelnek egy év alatt az olyan óriáscégek, mint az Amazon vagy a Starbuck – mégis sokkal kevesebbet adóznak, mint egy-egy milliárdos zenész.

Ed Sheeran kétmilliárdjához képest az Amazon csak 1,6 milliárd, a Starbucks pedig 1,2 milliárd forintnak megfelelő adót fizetett be – úgy, hogy az Amazon kétmilliárdos profitot termelt, ami jóval több, mint amit a brit zenész szerzett meg egy év alatt.

Nagy-Britannia adórendszerét sokan kritizálják amiatt, hogy Írországhoz hasonlóan komoly adókedvezményeket biztosít a nagy cégeknek. A nagy cégeket pedig azért szokták kritizálni, mert olyan átláthatatlan a felépítésük, hogy kitalálni is nehéz, pontosan mennyit kellene adózniuk.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181012_Tizedannyit_keresett_megis_tobb_adot_fizetett_Ed_Sheeran_mint_az_Amazon_vagy_a_Starbucks#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Több posta is hamarabb zár jövő szombaton

Több posta is hamarabb zár jövő szombaton

Tizennégy órán keresztül nem lehet majd a postán ügyeket intézni. A leállás június 1-jén este 6 órától …