2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tényleg Patai Mihály lehet az MNB új alelnöke

Hirdetés

Tényleg Patai Mihály lehet az MNB új alelnöke

Orbán Viktor miniszterelnök Patai Mihály jegybankalelnöki kinevezésére kíván javaslatot tenni Áder János államfőnek – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán az MTI-vel.

A néhai Népszabadság 2016 októberében írta meg, hogy Patai Mihálynak, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatójának, illetve a Magyar Bankszövetség elnökének luxuslakását használja Matolcsy György jegybankelnök. A cikkben szerepelt azt is, hogy Patainak két lakása is van az Anjou-házként is ismert társasházban, az egyik 121, a másik 173 négyzetméteres. Patai a Heti Válasznak adott későbbi interjújában cáfolta, hogy Matolcsy György az egyik Országház utcai luxuslakásában lakott volna. 

A Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény szerint az alelnöki tisztségre javasolt személyt az Országgyűlés gazdasági bizottsága meghallgatja, ezért a kormányfő levélben kérte Kövér László házelnököt, hogy intézkedjen Patai Mihály bizottsági meghallgatása érdekében.

Orbán Viktor levelében emlékeztetett: Gerhardt Ferenc, az MNB statisztikáért és pénzügyi infrastruktúrákért felelős alelnökének hatéves megbízatása április 21-én szűnik meg. Patai Mihály kinevezésére így április 22-i hatállyal kíván javaslatot tenni a miniszterelnök.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190313_Tenyleg_Patai_Mihaly_lehet_az_MNB_uj_alelnoke#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ha vállalkozása van, most már nagyon figyelje a naptárt

Ha vállalkozása van, most már nagyon figyelje a naptárt

Az elmúlt adóévre vonatkozó társaságiadó-bevallást az egyszeres, illetve kettős könyvvitelt vezető adózóknak egyaránt a 1829 …