2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tarlós nem érti, Persányi miért hallgatott a hiányzó milliárdokról

Hirdetés

Tarlós nem érti, Persányi miért hallgatott a hiányzó milliárdokról

Tarlós István korábbi főpolgármester nem érti, hogy Perásnyi Miklós, az állatkert pénteken lemondott főigazgatója miért hallgatott a hiányzó milliárdokról. Tarlós a 24.hu-nak azt mondta, jó szakembernek tartotta Persányit, ezért is maradhatott az intézmény élén. Elmondása szerint annak idején Persányi harcolta ki magának, hogy a Biodóm építkezést az Állatkert vezényelhesse le, ők írták ki a közbeszerzést és ők kezelték a pénzeket is. A költségvetési forrás technikailag a főváros számlájára érkezett, de onnan teljes egészében továbbutalták.

Persányi egészségügyi okokkal indokolta lemondását, a háttérben azonban a Biodóm körüli költségvetési vita állhat a háttérben. Persányi év végén kért plusz 20 milliárdot a Biodóm befejezésére (így lenne 63 milliárd), azonban a HVG által kikért közérdekű adatigénylésre befutott válaszok alapján pedig úgy tűnik, vagy csak megtippelte a várható pluszköltség nagyságát, vagy továbbra sem akarja elmondani, mi mennyibe kerül, és hol számolták el magukat a kezdeti kalkulációkhoz képest. Az állatkert gazdálkodását az új gazdasági igazgató már átnézte, az önkormányzat Enviroduna Beruházás és Előkészítő Kft. pedig azt nézi, mennyiből lehet egyáltalán befejezni a Biodómot.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200221_tarlos_persanyi_lemondas_milliardok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A Guccitól a hobbivarrónőkig mindenki maszkot gyárt, de biztos jó ez?

A Guccitól a hobbivarrónőkig mindenki maszkot gyárt, de biztos jó ez?

A fast fashion szereplőktől a luxusmárkákig a divatiparban is mindenki igyekszik kivenni a részét a …