2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Szürreális dolgok történnek egy állványzattal a XIV. kerületben

Hirdetés

Szürreális dolgok történnek egy állványzattal a XIV. kerületben

Már százszor is megbánhatta Hercsel Erik budapesti vállalkozó, hogy bérbe adta állványzatát a Hermina Center Kft. megbízásából a Hermina Happy Land 5-6. ütemében épülő házaknál a XIV. kerületben. A szerződés 2017 márciusától szeptember végéig szólt, vagyis a cég ennyi ideig használhatta volna a Hercsel cégétől bérbe kapott állványzatot. A vállalkozó szerint eleinte semmi gond nem volt, a bérlő időben fizetett, de aztán kiderült, hogy a házak nem készülnek el szeptember végéig. Egy darabig még ez után sem volt gond, a bérlő továbbra is fizetett, de aztán elkezdtek egyre később megérkezni az átutalások, a Hermina Center Kft. március végére pedig már több mint 23 millió forinttal tartozott, áprilisban pedig már egyáltalán nem akart fizetni – írja az Index.

Hercsel május közepén közölte a céggel, hogy ha nem kapja meg a folyamatosan növekvő tartozást, elbontja és elszállítja a tulajdonában lévő állványzatot. Másnap reggel cégét indoklás nélkül kitiltották az építkezési területről, nem sokkal később pedig közölték, hogy a 90 millió forint bérleti díj kifizetése után az állványzat tulajdonjoga a Hermina Center Kft.-re száll, miután a cég az egészet megvette egy szóbeli megállapodás alapján.

Hercsel szerint ilyen megállapodásról szó sem volt, a korábban megkötött szerződésben ráadásul benne is volt, hogy szóban nem módosítható. Az állványzat értéke a vállalkozó szerint mintegy 300 millió forint, így kizárt, hogy bárki eladná azt potom 90 millió forintért. Hercsel feljelentést tett a zuglói rendőrkapitányságát, de a hatóságok végül elutasították a nyomozás megkezdését, az indoklás szerint azért, mert a vita polgári peres kérdés, ugyanis nem igazolható a sikkasztás ténye.

A BRFK szerint azonban közel sem ilyen egyszerű a helyzet, ezért ők nem sokkal később megindították a nyomozást. A rendőrség végül csak október elején foglalta le az állványzatot, addig a Hermina Center Kft. használta azt.

Hirdetés

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, eddig egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak ki. A Hermina Center Kft. ügyvezetője szerint azonban egészen máshogy történt az eset, mint ahogyan azt Hercsel a portálnak elmondta. Almásy Sándor azt mondta, az „erősen használt állványzatot” a cég megvette, 92 millió forintot fizettek érte, sőt, az egykori bérbeadó még tartozik is, mert nem adta át a teljes állványzatot, ahogyan azt megbeszélték, ezért a Hermina Center Kft. eljárást kezdeményezett.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181012_Szurrealis_dolgok_tortennek_egy_allvanyzattal_a_XIV_keruletben#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Több posta is hamarabb zár jövő szombaton

Több posta is hamarabb zár jövő szombaton

Tizennégy órán keresztül nem lehet majd a postán ügyeket intézni. A leállás június 1-jén este 6 órától …