2019. szeptember 22., vasárnapMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Százezer forintba került az öt ponty

Hirdetés

Százezer forintba került az öt ponty

Öt pontyot akart az interneten eladni egy horgász, aki minden engedélyt kiváltott, hogy jogszerűen horgászhasson a Balatonban. Ezt szúrták ki a neten, majd gyorsan le is csaptak rá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai, próbavásárlással leplezték le a túl sok halat kifogott horgászt. Tízezer forintot kért a halakért, százezer forintra büntették.

A horgászokra vonatkozó szabályok szerint nem csak a bot belógatását kötik engedélyekhez, de szigorú előírások vonatkoznak arra is, hogy milyen fajtákra, milyen időszakban lehet kivetni a horgot. Ráadásul, ha a kifogott halat csak úgy beledobja valaki a nejlon szatyorba, akkor még állatkínzás miatt is eljárást indíthatnak ellene. De ha egészen a fogásig, a szákban való elhelyezésig szabálykövető a horgász, még akkor is beleszaladhat egy büntetésbe, ha például túl sok lenne a vacsorára szánt halmennyiség, ezért azokat eladná.

Így járt a balatoni horgász, aki az interneten kezdte árulni a halakat. Gyorsan bele is bukott, és tízszer annyit fizethet most, mint amennyit nyert volna az üzleten.

A vonatkozó jogszabályok szerint a hal értékesítésére az adott terület halgazdálkodója jogosult, halászati engedéllyel csak az rendelkezhet, így fogási tanúsítványt is csak az kaphat, egy horgász nem.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/enesacegem/20190526_Szazezer_forintba_kerult_az_ot_ponty#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A sztrájktól sem riadnának vissza a tiszavasvári Alkaloidánál

A sztrájktól sem riadnának vissza a tiszavasvári Alkaloidánál

A VDSZ Alkaloida Szakszervezete már az év elején kezdeményezte a bértárgyalásokat annak érdekében, hogy munkabéke …