2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Szakszervezet: A Hankook-dolgozók 70 százaléka sztrájkol

Hirdetés

Szakszervezet: A Hankook-dolgozók 70 százaléka sztrájkol

Az érdekképviselet elnöke, Székely Tamás sajtótájékoztatót tartott csütörtök kora délután, amelyen elmondta: a cég részben fenyegetéssel, részben plusz juttatással – a jelenlegi órabér plusz ötven százalékának és a túlórapótlék kétszeresének ígéretével – próbálja megtörni a sztrájkolókat.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének vezetője azt mondta, nem igaz, hogy a gyárban 70 százalékos kapacitással zajlik a termelés, sokkal többen tagadták meg a munkafelvételt ahhoz, hogy ilyen szinten működhessen az üzem.

Székely szerint a dolgozók 70 százaléka – főleg a több műszakban dolgozók – vesz részt a munkabeszüntetésben, az egyműszakos munkarendben foglalkoztatottak nagy része felvette a munkát. Emiatt a cég vezetése módosította a nappali munkarendben dolgozók munkaszerződését, annak érdekében, hogy több műszakba is be lehessen osztani őket. A gyár – magyarázta – úgy próbálja fenntartani a termelést, hogy gyorstalpalókat tart a nem sztrájkolóknak, hogy el tudják végezni a kiesők munkáját.

Arról is beszélt, hogy megpróbáltak közvetlenül a gyár koreai vezetésével egyeztetni a bérkövetelésről, mert eddig csak a magyar menedzsmenttel tudtak tárgyalni, de nem jártak sikerrel.

Hirdetés

Beszámolója szerint a sztrájkolók az üzem éttermében gyülekeznek, ahol hivatalosan egyszeri ingyenes étkezés járna nekik, de most azt sem kapják meg.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190314_vdsz_hankook_sztrajk_munkabeszuntetes_szakszervezet_menedzsment#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy hét alatt három tonna kokaint fogtak a rotterdami kikötőben

Egy hét alatt három tonna kokaint fogtak a rotterdami kikötőben

Közel három tonna kokaint foglaltak le a hatóságok a héten a hollandiai Rotterdam kikötőjében – …