2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Sokmilliárdos beruházásról csúszott le két kormánybarát cég

Hirdetés

Sokmilliárdos beruházásról csúszott le két kormánybarát cég

4 milliárd helyett 10 milliárd forintból épül nemzetközi versenyekre is alkalmas uszoda Veszprémben. A közbeszerzési hatóság oldalán közzétett összefoglaló tájékoztatás szerint a kivitelezési munkákra 3 ajánlat érkezett: a VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. és a Laterex Építő Zrt. párosától, a Penta Industry-tól és a West Hungária Bautól. Az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok a VEMÉV-SZER és a Laterex pályázatát ítélte nyertesnek, akik az uszodát nettó 9,4 milliárdért fogják felépíteni- szúrta ki az Mfor.

A konzorcium több alvállalkozót is bevon a munkálatokba, például a közbeszerzéseken szintén jól szereplő ZÁÉV Építőipari Zrt.-t.

A Penta Industry Kft. ajánlatával az volt a probléma, hogy a cég határidőig nem tett eleget a hiánypótlási kötelezettségének. A Pentára egyébként is rájár a rúd, tegnap megírtuk, hogy a kisvárdai önkormányzat azonnali hatállyal megvált a Seszták Miklós minisztersége alatt szédületes karriert befutó cégtől, miután az hónapokig a bolondját járatta velük a stadion kapcsán. A 2,4 milliárd forintba kerülő kisvárdai sportlétesítményben úgy kellett megtartani a nyitómeccset, hogy nem történt még meg a műszaki átadás.

A Paár Attila érdekeltségébe tartozó WHB ajánlata pedig nem felelt meg az ajánlati felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban meghatározott feltételeknek. 

Hirdetés

 

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181109_Sokmilliardos_beruhazasrol_csuszott_le_ket_kormanybarat_ceg#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pert nyert egy magyar startup Amerikában

Pert nyert az Easyling amerikai riválisával szemben az Egyesült Államok szövetségi bíróságán, így a magyar …