2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Se a horvátoknak, se Debrecennek nem kellő használt buszokat szerzett a BKV

Hirdetés

Se a horvátoknak, se Debrecennek nem kellő használt buszokat szerzett a BKV

Használt buszokat állított forgalomba ismét a BKV, ezeket ráadásul nem is saját maguk vették, hanem a debreceni Intertanker Zrt.-től bérlik. A buszok ugyan csak 9 évesek (2009-es gyártásúak), azok előélete minimum kétes.

A 8 darab csuklós Mercedes Citaro ugyanis nem kellett a horvátországi Fiume közlekedési vállalatának, a sorozatos műszaki hibák miatt visszaadta őket a gyártónak – írja Facebookján az Omnibusz blog:

A buszok ekkor Debrecenbe kerültek, az ottani közlekedést ellátó Intertanker Zrt. tulajdonába, ám a cívis városnál sem jártak sokáig. Ezen az oldalon látszik, hogy szeptember 3-án, hétfőn már forgalomba állt Budapesten a nyolc PDZ-kezdetű rendszámú Mercedes Citaro. A szakmában “faceliftes” Citaróként emlegetett buszok külsőre hasonlítanak a 150 újonnan vásárolt Merecedes Citaróhoz, de azoknál jóval régebbiek, még egy kezdő szériához tartoznak.

A használt buszok vétele persze érthető is lehet a BKV részéről, hiszen új áránál jóval olcsóbban tud így a régi Ikarusoknál korszerűbb járműveket forgalomba állítani. De nem ez az első alkalom, hogy a BKV olyan buszokat vesz, amelyekkel máshol már volt gond – lásd genfi Volvók. Máskor pedig azért érte kritika a BKV használt busz-beszerzéseit, mert a járművek nagyon idősek voltak: legutóbb 14 éves Van Hool, azelőtt pedig 17 éves Mercedes buszokat szereztek be.

Hirdetés

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20180904_Se_a_horvatoknak_se_Debrecennek_nem_kello_hasznalt_buszok_kerultek_Budapestre#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 „Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen

„Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen

Három év szabadságvesztésre ítélt az ulm-i bíróság egy nagyüzemi állattartót Németországban, a bíró az ítélet …