2020. január 23., csütörtökMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Rejtélyes tulajdonos vette át Szíjj László részvénycsomagját az MKB-ban

Hirdetés

Rejtélyes tulajdonos vette át Szíjj László részvénycsomagját az MKB-ban

Egy szolnoki magánszemély által igazgatott kft-t tulajdonló magántőkealap vásárolta meg Szíjj Lászlótól a BanKonzult Finance Zrt.-t, amely az MKB 32,9 százalékos részvényese a Blue Robin Investments tulajdonosaként – írja az Mfor a Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt. közleménye alapján. A vevő az Uncia Alpha Kft., amelynek a tulajdonosa, az Uncia Magántőkealap közvetett tulajdonába kerül a BanKonzult – így közvetett befolyáshoz jut az MKB Bankban is.

Az Uncia Alpha Kft-t júniusban alapította a hasonló nevű magántőkealap, ügyvezetője a szolnoki Valkó Mihály. Ő emellett másik négy cég ügyvezetője, és egynek a tulajdonosa is. Ezek egyike a Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt., amely az Uncia alapkezelője is.

Az átadott tulajdonrész 32,9 százalékos, így a bank közvetlen tulajdonosi szerkezete nem változik. A vételár üzleti titok. Azt pedig a Portfolio jegyzi meg, hogy hiába került tőzsdére az MKB, az ügylet azon kívül történt, ráadásul a Quartz befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele nem nyilvános. Így továbbra is csak azt lehet biztosan tudni az MKB-ról, hogy részvényeinek csaknem fele Mészáros Lőrinchez és nejéhez köthető.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190816_Rejtelyes_tulajdonos_vette_at_Szijj_Laszlo_reszvenycsomagjat_az_MKBban#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megalázó béremelési javaslatot tett munkavállalóinak a BKV a szakszervezet szerint

Megalázó béremelési javaslatot tett munkavállalóinak a BKV a szakszervezet szerint

A BKV Zrt. nyolc százalékos béremelési ajánlatot terjesztett a munkavállalói oldal elé. A cégnél működő …