2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Putyin meghátrált nyugdíjügyben, nem lesz drasztikus korhatáremelés

Hirdetés

Putyin meghátrált nyugdíjügyben, nem lesz drasztikus korhatáremelés

Tévényilatkozatában jelentette be Putyin, hogy nem emelik meg olyan drasztikusan a nyugdíjkorhatárt, mint az eredetileg tervezték – számol be a hírről a Reuters.


Az eredeti tervek szerint a férfiak esetében 60 évről 65-re, a nők esetében 55-ről 63-ra akarták volna emelni a nyugdíjba menetel korhatárát fokozatosan 2032-ig. Oroszországban jelenleg a férfiak esetében 67 év a várható élettartam, a nők esetében 77 év.

A mostani bejelentés szerint a nők esetében a nyugdíjkorhatárt nem nyolc, hanem öt évvel emelnék meg. Putyin hangsúlyozta, hogy a demográfiai és munkaerő-piaci trendek miatt mindenképp szükség van a nyugdíjrendszer reformjára, de nem lehet figyelmen kívül hagyni az emberek érdekeit sem, ezért igyekeznek enyhíteni a reformlépéseket amennyire csak lehet.

Arról azonban nem beszélt az orosz elnök, hogy a férfiaknál belengetett 60-ról 65 évre történő korhatáremelésen bármit is változtatna.

Hirdetés

A korhatáremeléssel kapcsolatos hírek először júniusban jöttek ki, azóta több tüntetés is volt Oroszországban az intézkedés ellen. Putyin enyhítő üzenet és lépése valószínűleg annak is betudható, hogy a nyugdíjreform miatt népszerűsége látványosan lecsökkent az országban.

Címlapkép: Shutterstock

Forrás: https://www.portfolio.hu/befektetes/nyugdij/putyin-meghatralt-nyugdijugyben-nem-lesz-drasztikus-korhataremeles.296086.html

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

A folyószámla hitelkeretet egy évre bocsátják rendelkezésünkre a bankok. Ezen idő alatt szabadon rendelkezünk a …