2019. szeptember 22., vasárnapMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.22. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Óriási bizniszt kötött a hatvani bűzbotrányba keveredett cég tulajdonosi köre a fővárossal

Hirdetés

Óriási bizniszt kötött a hatvani bűzbotrányba keveredett cég tulajdonosi köre a fővárossal

Hatalmas nyereséget termelt tavaly a szennyvíziszap az ötfős budapesti EWC-H Környezetvédelmi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek, a tulajdonos Régner Márton és Pálházy Ágnes egy május 10-én megtartott közgyűlésen meg is szavazta az 533 millió forint kifizetését magának – írja a 24.hu.

A cég az eddigi vidéki partnerek mellé decemberben szerződött le öt évre a Fővárosi Csatornázási Művekkel (FCSM), a megállapodás pedig garantálja, hogy a cég majdhogynem megtriplázhatja eddigi 3 milliárd forint körüli éves forgalmát. A cég az FCSM észak-pesti illetve dél-pesti telephelyein keletkező szennyvíziszap elszállítását vállalta, a következő öt évben ez a két tisztítómű pedig legalább 400 ezer tonna szennyvizes masszát termel majd.

Bár a cég nem válaszolt a lap kérdéseire, hogy hol helyezik el az óriási mennyiségű iszapot, úgy tudni, hogy a hatvani lerakóba viszik. Az EWC-H ráadásul 2014-ben tulajdonrészt is szerzett a hatvani lerakót üzemeltető Hunviron Energia- és Környezetgazdálkodási Kft.-ben, a Hunviron pedig a fővárosi szerződés megkötése után hivatalos engedélyt kért a telephelyére szállítható hulladék mennyiségének növelésére. A Veszprémi Megyei Kormányhivatal áprilisban módosította is a környezethasználati engedélyt, már évente 74 ezer tonnányi kommunális és ipari szennyvíz kezeléséből és egyéb forrásokból származó iszapot lehet elhelyezni Hatvanban, amihez még hozzájöhet 45 ezer tonnányi klorid vagy szulfát tartalmú fúróiszap és sok egyéb fajtájú hulladékszármazék.

A Hunviron és a hatvani iszaplerakó tavaly azzal vált hírhedtté, hogy a helyiek szerint a telepről származott a várost heteken át fojtogató orrfacsaró bűz. Az ügyben nyomozás is indult, a 24.hu azonban most azt írja, a környezetkárosítás bűntettének alapos gyanújával indult nyomozást két héttel ezelőtt megszüntették. A cég végig tagadta, hogy közük lenne a bűzhöz, szerintük illegális szennyezés történt egy kukoricaföldön.

Hirdetés

A szennyvíziszap feldolgozására a kormány korábban tervezett egy iszapégetőt, amely egyben villamosenergia- és távhőtermelésre is képes lett volna, de a projektet minden különösebb indoklás nélkül tavaly decemberben törölték.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190517_Oriasi_bizniszt_kotott_a_hatvani_buzbotranyba_keveredett_ceg_tulajdonosi_kore_a_fovarossal#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A sztrájktól sem riadnának vissza a tiszavasvári Alkaloidánál

A sztrájktól sem riadnának vissza a tiszavasvári Alkaloidánál

A VDSZ Alkaloida Szakszervezete már az év elején kezdeményezte a bértárgyalásokat annak érdekében, hogy munkabéke …