2019. február 20., szerdaMa Álmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.20. Álmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Olyannak is hitelt adtak, akinek nem lett volna szabad, büntetett az MNB

Hirdetés

Olyannak is hitelt adtak, akinek nem lett volna szabad, büntetett az MNB

Az MNB összesen 13,9 millió forint bírsággal sújtotta a Morgan Hitel és Faktor Zrt.-t, mivel számos fogyasztói hitelügyletnél megsértették az adósságfék- és THM-számítási, valamint egyéb, a működésre vonatkozó alapvető szabályokat.

A Morgan Zrt. belső szabályzatai nem voltak összhangban a fogyasztók túlzott eladósodottságát védő jogszabályi előírásokkal. Ez több más jogszabálysértéssel párosult. Előfordult, hogy a hitelnyújtás során megfelelő igazolás nélkül vették figyelembe az ügyfelek jövedelmét, más esetben nem számították be a havi adósságszolgálatba az ügyfél egyéb fennálló hitelterheit. Így több olyan ügyfél kapott hitelt, akik az adósságfék-szabályok szerint nem kaphattak volna.

A Morgan Zrt. emellett több személyikölcsön-szerződésénél helytelenül határozta meg a THM értékét, emiatt a jogszabályi felső korlátot meghaladó hiteldíjat számított fel a fogyasztóknak.

Az MNB megállapította továbbá, hogy a pénzügyi vállalkozás egyes fogyasztói kölcsönszerződéseinél a jogszabály által megengedettnél magasabb mértékű késedelmi kamatot és előtörlesztési díjat számított fel.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181110_Olyannak_is_hitelt_adtak_akinek_nem_lett_volna_szabad_buntetett_az_MNB#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hivatalos: bezárja angliai gyárát a Honda

A Honda “a globális járműiparban bekövetkezett példa nélküli változásokra” hivatkozva határozott a swindoni gyár 2021-es …