2018. december 12., szerdaMa Gabriella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.12. Gabriella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nyolcszázmilliós áfacsalást lepleztek le Borsodban

Hirdetés

Nyolcszázmilliós áfacsalást lepleztek le Borsodban

Mintegy nyolcszázmillió forintnyi általános forgalmi adót (áfa) csalt el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy műtrágyával kereskedő bűnszervezet – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-t. Kovács Dorina hozzátette: az elkövetők budapesti és Pest megyei székhelyű cégeiken keresztül 2015 és 2017 között rendszeresen tettek szert milliós nagyságrendű jogtalan haszonra.

A Romániából és Lengyelországból behozott műtrágyát bevallásaikban belföldi vásárlásként tüntették fel, majd az áfát visszaigényelték utána. Néhány cég esetében bevallották ugyan a külföldi beszerzést, de az áfát ezekben az esetekben sem fizették meg. Az áru ténylegesen nem is járt a cégeknél, hanem a külföldi felrakodási helyről közvetlenül a végső vevőknek szállították.

A NAV pénzügyi nyomozói és revizorai huszonhat helyszínen tartottak házkutatást és gyűjtöttek bizonyítékokat. Három ingatlant és kilenc teherautót zárolt a hatóság, ezek összértéke több mint kétszázmillió forint. Eddig öt férfit és egy nőt hallgattak ki bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt, de a gyanúsítottak köre a rendőrség szerint még bővülhet.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181207_Nyolcszazmillios_afacsalast_lepleztek_le_Borsodban#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, holnap már munkába is áll

Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, holnap már munkába is áll

Bemutatták a magyar Inter Traction Electrics második, saját fejlesztésű autóbuszát. Az egy éve elkészült háromajtós, …