2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nyerges Zsolt örül, hogy a Közgép Mészáros Lőrinc közelébe került

Hirdetés

Nyerges Zsolt örül, hogy a Közgép Mészáros Lőrinc közelébe került

Közleményben fejezte ki elégedettségét a Közgép eladásával kapcsolatban az eddigi tulajdonos, Nyerges Zsolt. Az üzletember, aki júliusban Simicska Lajos érdekeltségeit vette át, pénteken jelentette be, hogy a Duna Aszfalt Kft-nek adta át a társaságban levő részvényeit. Nyerges egyben a teljes igazgatósággal együtt lemondott. Az „új Közgépként” emlegetett tiszakécskei Duna Aszfalt a Mészáros Lőrinc üzlettársaként ismert Szijj László tulajdonában van.

Nyerges így értékelte az eladást: „Az elmúlt időszak tranzakcióit eredményesen lezártam. Egy befektető csak üzleti alapon tudja megítélni a cégek vásárlását vagy eladását, én pedig úgy érzem: jól szállok ki, szakmai és üzleti szempontból is sikeres üzleteket kötöttem.

A Közgép eladását kifejezetten eredményes és nyereséges üzleti döntésnek tekintem.

A Duna Aszfalt munkáját régóta ismerjük a piacról, és örülök annak, hogy egy ilyen kiváló szakmai befektetőt sikerült találnunk. Belépésük lehetőséget teremt a Közgép szaktudásának a továbbélésére, és garantálja a cég további működését. Kívánom az új tulajdonosoknak, hogy olyan sikeresek legyenek, mint mi voltunk!” – fogalmaz az üzletember.

Hirdetés

A Közgép tündöklése a második Orbán-kormány idejére tehető, 2013-ban az építőipari cég által elnyert közbeszerzések értéke becslések szerint meghaladta a 300 milliárd forintot, nyeresége a következő évben 13 milliárd forintot tett ki. A hanyatlás pedig a korábbi tulajdonos, Simicska Lajos és Orbán Viktor közötti konfliktussal egy időben, 2015-től következett be. A társaságot még a közbeszerzésektől is eltiltották – ezt a döntést később bíróság semmisítette meg, ám tendert mégsem nyert azóta a cég. A Közgép bevétele 2015-ről 2016-ra 81,5 milliárd forinttal zuhant, a nyeresége pedig 9 milliárd forinttal csökkent.

A Duna Aszfalt ehhez képest szárnyal: 2017-ben a cég 43 milliárd forinttal tudta növelni árbevételét, amely így 75,6 milliárdos volt. Ebből 18,7 milliárdos profitra tett szert, amiből 12 miliárdot ki is vettek a tulajdonosok osztalékként.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181110_Nyerges_Zsolt_orul_hogy_a_Kozgep_Meszaros_Lorinc_kozelebe_kerult#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kiderült, miért dőlt be az egyik legnagyobb magyar őssejtbank

Kiderült, miért dőlt be az egyik legnagyobb magyar őssejtbank

Csak ugródeszkának kellett a Cryo-Save őssejtbank magyar leánycége ahhoz, hogy a külföldi tulajdonos megvalósítsa egy …