2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nem tetszett az az Ikarus Egyedi ajánlata Mészáros Lőrincék bankjának

Hirdetés

Nem tetszett az az Ikarus Egyedi ajánlata Mészáros Lőrincék bankjának

Egyezségi tárgyalás zajlott a csődeljárás alá került Ikarus Egyedi Kft. és fő hitelezője, a Mészáros Lőrinc érdekeltéségében álló MKB Bank között. Az Ikarus Egyedi azt kérte, hadd folytassa a termelést, és a szolgáltatókéval közös érdeknek nevezte azt, hogy befejezze a megkezdett buszok legyártását, illetve kérte azt is, hogy hadd kapjon 2025-ig haladékot adósságai megtérítésére.

Az Ikarus Egyedi közleménye szerint azonban az MKB Bank nem fogadta el ajánlatát. Mészáros Csaba, az Ikarus Egyedi Kft. főtulajdonosa a megegyezés és a termelés folytatása érdekében 99%-os tulajdonrészéből a követeléseik arányában tulajdonrészt ajánlott a hitelezőknek a társaságban. A főhitelező ennek ellenére sem fogadta el a bemutatott javaslatot, így az Ikarus Egyedi szerint 

a mai sikertelen tárgyalással a buszgyártás komoly veszélybe került.

Amennyiben az egyezség elmaradása miatt a cég felszámolási eljárás alá kerül, nincsen garancia rá, hogy a beszállítók jogos követeléseinek kiegyenlítése megtörténik, teszi hozzá az Ikarus Egyedi.

Hirdetés

A termelés újraindulásának elmaradása egyben azt is jelenti, hogy a már átadott, üzembe helyezett járművek, az elektromos, szóló és csuklós Modulo buszok szervizháttér nélkül maradhatnak, valamint az onkológiai szűrőbuszok sem készülnek el – teszik hozzá. Mint megírtuk, az Ikarus Egyedi BKV-nak szállított, kétéves elektromos buszai rendszeresen meghibásodnak, egyet már ki is vontak a forgalomból. A gyártó pedig nemrég ezen buszok szervizelésével is felhagyott, ez az amit nem is fognak tehát folytatni, ha nincs egyezség.

A kormány a céget júliusban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette. Az Ikarus Egyedi Kft. vezetése szerint – a kormány elképzelésivel összhangban – a hazai buszgyártásra továbbra is igény van, melyet a napokban a Volán Buszpark Kft. által kiírt két pályázat is alátámaszt. Az eljárás keretében 43 új, emelt komfortfokozatú és 25 új, normál padlós autóbuszt terveznek vásárolni.

Az Ikarus Egyedinek meggyőződése, hogy hitelezőinek legjobb érdeke az egyezségi javaslat elfogadása, valamint, hogy a gyár a kialakult helyzet megszüntetése után hosszútávon megbízható és stabil szerepet tudna vállalni a hazai közösségi közlekedésben.

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20180904_Nem_tetszett_az_az_Ikarus_Egyedi_ajanlata_Meszaros_Lorincek_bankjanak#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 „Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen

„Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen

Három év szabadságvesztésre ítélt az ulm-i bíróság egy nagyüzemi állattartót Németországban, a bíró az ítélet …