2019. április 24., szerdaMa György napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
2019.04.24. György Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nem nagy bizinisz a stadionüzemeltetés – csak egy Leisztingernek éri meg?

Hirdetés

Nem nagy bizinisz a stadionüzemeltetés – csak egy Leisztingernek éri meg?

Házon belül találtak üzemeltető a miskolci stadionhoz, miután egyedül a Diósgyőr Futball Club Kft. vagyis a DVTK NBI-es focicsapatát irányító gazdasági társaság adta be ajánlatát a közbeszerzésre.

Januárban már lezajlott egy eredménytelen közbeszerzés; bár jött 2-3 érdeklődő, senki nem vállalata a feladatokat. A stadionrekonstrukciós Kft. április végi közgyűlésén úgy határozott, június 30-ig a DVTK NBI-es focicsapatát bízza meg az üzemeltetési feladatokkal. A határidő lejárta után írták ki az újabb közbeszerzést, melynek eredeménye alapján a következő 60 hónapban, vagyis 5 évben a. DVTK NBI-es focicsapatát irányító gazdasági társaság, lesz felelős a stadion üzemeltetéséért – írta az Mfor.

A klub tulajdonosa Leisztinger Tamás korábban azt nyilatkozta,  feszült a viszony a klub és az önkormányzat között, a város ugyanis nem nézte jó szemmel a sportcsarnoképítést.

Augusztusban mondott le tisztségéről Rácz-Racker Viktória, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Noprofit Kft. ügyvezetője. Döntését nem indokolta, de az akkori sajtóhírek szerint a háttérben a stadion üzemeltetése körüli zűrzavar állt. A szombathelyi stadiont tavaly novemberben adták át, és bár több pályázatot kiírtak a működtetésére, nem találtak piaci alapon üzemeltetőt.

Hirdetés

A stadion körüli káosz onnan ered, hogy a Haladás VSE és a Haladás focicsapat a két üzemeltető, de a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. a fenntartó, emiatt nem egyértelmű, ki fizeti a karbantartást, javításokat. Volt már olyan, hogy meccs alatt nem volt víz a stadion egyes részein – írja a Nyugat.hu. A stadion pályáját és gyepét pedig annyira féltik, hogy csak az NB1-es csapatot engedik fel a meccsekre, de őket sem mindig, például az edzéseket sem itt tartják.

 

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181016_Nem_nagy_bizinisz_a_stadionuzemeltetes__csak_egy_Leisztingernek_eri_meg#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Számszerűsítették a klímaváltozás gazdasági hatásait: Norvégia jól járt, Nigéria rosszul

Számszerűsítették a klímaváltozás gazdasági hatásait: Norvégia jól járt, Nigéria rosszul

Több modellt is megvizsgáltak és megállapították: a gazdag államok, amelyek döntő többsége a hűvösebb éghajlatú …