2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nem érkeznek meg ma a nyugdíjak, hétfőre csúszik az utalás

Hirdetés

Nem érkeznek meg ma a nyugdíjak, hétfőre csúszik az utalás

Mivel január 12. szombatra esik, ezért ma reggel kellett volna megkapnia a nyugdíj átutalásokat az arra jogosultaknak, de az Index és a 444 több olvasója is azt írta, hogy ez példátlan módon ma reggel nem történt meg.


Egyelőre nem tudni, hogy mi a pontos helyzet. Ahogy ők is, mi is kerestük írásban a Nyugdíjfolyósító Főigazgatóságot és amint befut a válaszuk, közzétesszük.

Van olyan olvasó, akit arról tájákoztattak, hogy a GIRO-nál történt IT-hiba miatt nem mennek az átutalások. A nyugdíjakat és a Magyar Államkincstár egyéb átutalásait a mai napig a GIRO által üzemeltetett éjszakai rendszerben kezelik, ami a most éles napközbeni rendszer elődje. Az Index olvasói közül van, aki arról panaszkodik, hogy nem csak a nyugdíjak, hanem egyéb esedékes juttatások sem érkeztek meg, pl. ápolási díj és rokkantsági járadék. Ez arra utaló jel, hogy az éjszakai rendszer általános hibája miatt nem mennek az átutalások.

Már évek óta szó van arról, hogy az éjszakai rendszert gazdaságossági okok miatt megszüntetik, erre azonban már valószínűleg csak az azonnali átutalási rendszer nyár közepi indulása után kerülhet sor, addig ugyanis a GIRO ezrre a meglehetősen nagy és bonyolult projektre koncentrál.

Hirdetés

2019.01.03 12:19 Már tesztelik a bankoknál az azonnali fizetési rendszert

Hosszú távon a GIRO azt tervezi, hogy a most használt napközbeni rendszert is megszünteti, és az összes átutalást az azonnali rendszer kezeli majd. A GIRO-nak is elküldtük kérdéseinket, amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

2018.11.29 09:21 Jön az új fizetési rendszer Magyarországon – Íme a menetrend

Az OTP bank az alábbi közleményt tette közzé az üggyel kapcsolatban:

A CIB Bank honlapján pedig az alábbi tájékoztatás olvasható:

Címlapkép forrása: MTI Fotó Balázs Attila

Forrás:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/nem-erkeznek-meg-ma-a-nyugdijak-hetfore-csuszik-az-utalas.310189.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pert nyert egy magyar startup Amerikában

Pert nyert az Easyling amerikai riválisával szemben az Egyesült Államok szövetségi bíróságán, így a magyar …