2019. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
2019.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nem elég, ha törlik az ember cégét, még a NAV-val is foglalkoznia kell

Hirdetés

Nem elég, ha törlik az ember cégét, még a NAV-val is foglalkoznia kell

Ha egy cég ellen kényszertörlési eljárást indítanak, akkor annak a kezdetétől a vezető tisztségviselő, vagy a volt végelszámoló feladata az adóügyekkel foglalkozni. Ennek a részleteit mutatta be az Adózóna.

A tevékenységet lezáró adóbevallást a kényszertörlési eljárás kezdő időpontját követő 30 napon belül kötelező benyújtani. Speciális szabályt jelent, hogy ha a kényszertörlési eljárást végelszámolást követően rendelik el, akkor a végelszámolásra vonatkozó szabályok szerint kell a bevallási kötelezettséget teljesíteni.

A kényszertörlési eljárás alatt a társaság nem tartozik a társasági adó hatálya alá, így a kényszertörlési eljárás időszakára vonatkozóan társaságiadó-bevallási kötelezettség nincs.

További részleteket az Adózónán olvashatnak.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181009_Nem_eleg_ha_torlik_az_ember_ceget_meg_a_NAVval_is_foglalkoznia_kell#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Túl drága ajánlat érkezett, csúszik a Flórián tér felújítása

Túl drága ajánlat érkezett, csúszik a Flórián tér felújítása

Eredménytelen lett a közbeszerzési eljárás, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ a főváros III. kerületében található Flórián …