2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nagy bajban lenne a világ leggazdagabb embere, ha a fizetéséből kellene megélnie

Hirdetés

Nagy bajban lenne a világ leggazdagabb embere, ha a fizetéséből kellene megélnie

 Ebben a szakmában és ezen a szinten elég gyakori, hogy az alapító atyák minimális pénzért alkalmazzák saját magukat. Steve Jobs például az Apple-től évi egy dollárt kapott ugyanúgy, mint a Google alapító atyák. Larry Page és Sergey Brin is évi egy dollárért vezette a dollármilliárdos céget. Persze azért részvényjuttatásokat kaptak. A cégek más módon is gondoskodnak az első emberről: az Amazon például évente 1,6 millió dollárt költ arra, Jeff Bezos biztonságosan utazgasson a világban- írja a CNN.

 Ezért is sok bírálat érte a világ leggazdagabb emberét, aki elég szűkmarkú a cég dolgozóival szemben. 28 836 dollár a jövedelmi medián az Amazon-nál, és ez az Egyesült Államokban ugyancsak szerény jövedelemnek számít. A tiltakozás hatására tavaly ősszel 15 dollárra emelték a minimális órabért a cégnél. Az Amazonnál persze azt hangsúlyozzák: nőnek a bérek miközben a főnök húsz éve ugyanannyit keres. Miközben részvényjuttatást sem kap. Igaz, hogy erre nem is volt szüksége, mert alapító atyaként az Amazon részvények 16%-át birtokolja. Az pedig több mint 100 milliárd dollárt ér.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190414_Nagy_bajban_lenne_a_vilag_leggazdagabb_embere_ha_a_fizetesebol_kellene_megelnie#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 100 millió dollárt nyúlt le egy kriptopénzes piramisjáték

Több mint 100 millió dollárt nyúlt le egy kriptopénzes piramisjáték

Eljárást kezdeményezett az amerikai származtatott piaci felügyelet (CFTC) a Control-Finance Limited állítólagos bitcoin-kereskedési vállalat és …