2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nagy bajban lenne a világ leggazdagabb embere, ha a fizetéséből kellene megélnie

Hirdetés

Nagy bajban lenne a világ leggazdagabb embere, ha a fizetéséből kellene megélnie

 Ebben a szakmában és ezen a szinten elég gyakori, hogy az alapító atyák minimális pénzért alkalmazzák saját magukat. Steve Jobs például az Apple-től évi egy dollárt kapott ugyanúgy, mint a Google alapító atyák. Larry Page és Sergey Brin is évi egy dollárért vezette a dollármilliárdos céget. Persze azért részvényjuttatásokat kaptak. A cégek más módon is gondoskodnak az első emberről: az Amazon például évente 1,6 millió dollárt költ arra, Jeff Bezos biztonságosan utazgasson a világban- írja a CNN.

 Ezért is sok bírálat érte a világ leggazdagabb emberét, aki elég szűkmarkú a cég dolgozóival szemben. 28 836 dollár a jövedelmi medián az Amazon-nál, és ez az Egyesült Államokban ugyancsak szerény jövedelemnek számít. A tiltakozás hatására tavaly ősszel 15 dollárra emelték a minimális órabért a cégnél. Az Amazonnál persze azt hangsúlyozzák: nőnek a bérek miközben a főnök húsz éve ugyanannyit keres. Miközben részvényjuttatást sem kap. Igaz, hogy erre nem is volt szüksége, mert alapító atyaként az Amazon részvények 16%-át birtokolja. Az pedig több mint 100 milliárd dollárt ér.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190414_Nagy_bajban_lenne_a_vilag_leggazdagabb_embere_ha_a_fizetesebol_kellene_megelnie#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

A folyószámla hitelkeretet egy évre bocsátják rendelkezésünkre a bankok. Ezen idő alatt szabadon rendelkezünk a …