2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Munkásszállóvá alakították az iskolát egy vasi faluban

Hirdetés

Munkásszállóvá alakították az iskolát egy vasi faluban

A Nyugat.hu egy olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy a nagysimonyi iskola munkásszállóvá avanzsált. A lap megkereste a falu polgármesterét; Lábos András elmondta, hogy körülbelül tíz éve már nem működött az általános iskola. A gyerekek Celldömölkre és Sárvárra buszoznak iskolába.

Mivel az ukránokat foglalkoztató sárvári cég folyamatosan szállást keresett dolgozóinak, úgy gondolták, átalakítják a kihasználatlan épületet. A 11 szobában körülbelül 40 főnek biztosítsanak helyet. Még nincs teljesen kész a munkásszálló, de 11 ukrán vendégmunkás beköltözhetett a már átalakított részekbe.

Az épület az önkormányzathoz tartozik, de egy Kft. üzemelteti. Ők egy munkaerő-közvetítő céggel vannak szerződésben. Összességében örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen a létesítmény nem kihasználatlan, és a lakók után plusz bevétele lesz a falunak.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181016_Munkasszallova_alakitottak_az_iskolat_egy_vasi_faluban#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Börtöncégeket telepítenének a leszakadó településekre

Börtöncégeket telepítenének a leszakadó településekre

Azok a leszakadó települések számíthatnak támogatásra, amelyek hatékonyan használták fel a közmunkára kapott pénzt, illetve …