2018. október 15., hétfőMa Teréz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.10.15. Teréz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Most cserélik le a hűtőiket a magyarok

Hirdetés

Most cserélik le a hűtőiket a magyarok

A tavalyi hűtőcsere programot kivéve 2008 óta nem volt ekkora fridzsidervásárlási láz az országban – írta szombati számában a Népszava a GKI Gazdaságkutató és az Euronics közös kutatási jelentése alapján. Az akkor vásárolt hűtők életciklusa éppen mostanában ér véget. 

A mostani boomban az eltelt idő mellett szerepe van a magasabb jövedelmeknek és persze a forróságnak is – mutatott rá a lap. A nagyobb háztartási gépek közül a hűtő tart ki legtovább a lakásokban, csaknem tíz év telik el cseréjükig. A nagy melegnek is betudható, hogy az új hűtő beszerzésé leginkább augusztus elején szánják rá magukat a családok.

A GKI fogyasztói mérései szerint a vásárlás előtt álló háztartások idén 70-80 ezer forint körüli összeget szánnak hűtőre. A vevőknek egyre fontosabb a környezettudatosság és a műszaki cikkek energiabesorolási szintje is. Ötből négy vásárló számára az ár után már a fogyasztási adat a második legfontosabb szempont a döntésben. 

A 2017-ben 52 milliárd forintos műszaki cikk forgalmat bonyolító Euronics adatai szerint az idei év első 7 hónapjában értékesített hűtőgépek 10 százaléka már online rendelés formájában kelt el, kihasználva az így elérhető tíz százalék körüli megtakarítást.

Hirdetés

A javuló jövedelmi helyzet és a pozitívabb lakossági hangulat eredményeként bátrabban költünk nagy értékű műszaki cikkekre is – emelte ki a jelentésre hoivatkozva a Népszava, utalva arra is, hogy a lakásépítési boom is közrejátszik a magasabb kereslet kialakulásában.

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20180811_Most_cserelik_le_a_hutoiket_a_magyarok#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Véget érhet a nagy befektetési őrület a tőzsdei alapoknál

Már a múlt heti részvénypiaci korrekció előtt sem remekeltek a nagyobb ETF-szolgáltatók a friss tőkegyűjtésben, …