2020. május 28., csütörtökMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mindenki nyugodjon meg, még ma átutalják a nyugdíjakat!

Hirdetés

Mindenki nyugodjon meg, még ma átutalják a nyugdíjakat!

Mivel január 12. szombatra esik, ezért ma reggel kellett volna megkapnia a nyugdíj átutalásokat az arra jogosultaknak, de ez példátlan módon ma reggel nem történt meg. A Magyar Államkincstár nemrégiben kiadott közleménye szerint azonban a napközbeni rendszerben ma átutalják mégis a nyugdíjakat.


Van olyan olvasó, akit arról tájákoztattak, hogy a GIRO-nál történt IT-hiba miatt nem mennek az átutalások. ezzel szemben a GIRO most kiadott közleménye ezt cfolja:

A nyugdíjakat és a Magyar Államkincstár egyéb átutalásait a mai napig a GIRO által üzemeltetett éjszakai rendszerben kezelik, ami a most éles napközbeni rendszer elődje. Az Index olvasói közül van, aki arról panaszkodik, hogy nem csak a nyugdíjak, hanem egyéb esedékes juttatások sem érkeztek meg, pl. ápolási díj és rokkantsági járadék.

Mint a Magyar Államkincstár közleményéből kiderül, a mai utalásnál a napközbeni rendszert fogják használni a nyugdíjak átutalására:

Hirdetés

Már évek óta szó van arról, hogy az éjszakai rendszert gazdaságossági okok miatt megszüntetik, erre azonban már valószínűleg csak az azonnali átutalási rendszer nyár közepi indulása után kerülhet sor, addig ugyanis a GIRO erre a meglehetősen nagy és bonyolult projektre koncentrál.

2019.01.03 12:19 Már tesztelik a bankoknál az azonnali fizetési rendszert

Hosszú távon a GIRO azt tervezi, hogy a most használt napközbeni rendszert is megszünteti, és az összes átutalást az azonnali rendszer kezeli majd.

2018.11.29 09:21 Jön az új fizetési rendszer Magyarországon – Íme a menetrend

Az OTP bank az alábbi közleményt tette közzé az üggyel kapcsolatban, de ez nyilván a fentieknek megfeleően változik majd:

A CIB Bank honlapján pedig az alábbi tájékoztatás olvasható:

Címlapkép forrása: MTI Fotó Balázs Attila

Forrás:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/mindenki-nyugodjon-meg-meg-ma-atutaljak-a-nyugdijakat.310189.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Egyelőre nincs gond a Netflix kínálatával, de az év második felében már lehetnek problémák – nyilatkozott …