2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Miért kell hosszabb szakaszon pótlóbuszozni a 3-as metró helyett hétvégente?

Hirdetés

Miért kell hosszabb szakaszon pótlóbuszozni a 3-as metró helyett hétvégente?

2017 novemberében kezdődött és márciusban ért véget a 3-as metró északi, Újpest-központ és a Lehel tér közötti szakaszának felújítása, majd áprilisban indult a déli, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti szakasz modernizálása. Az utasok április vége óta mégis Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között kényszerülnek pótlóbuszozásra minden hétvégén, míg hétköznap csak Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között.

A középső, Lehel tér-Nagyvárad tér közti szakaszon 2017 vége óta nem jár a metró hétvégente, és mivel a BKV még januárban azt írta kérdésünkre, hogy

a 3-as metró teljes rekonstrukciója a tervek szerint 2022 végére ér véget, ez azt jelenti, hogy itt, éppen a legforgalmasabb szakaszon összesen öt éven át nem közlekedik a metró szombaton és vasárnap.

Szigeteléseket végeznek

Megkérdeztük a BKV-t, hogy mi indokolja ezt. A társaság válaszában azt írta, olyan nagy időráfordítással járó szigetelési munkálatok folynak a középső szakaszon, amelyek kizárólag a forgalom szünetelése mellett végezhetők, és ezekre az éjszakai üzemszünetek nem biztosítanak elegendő időt.

Hirdetés

A metróvonal középső szakaszának felújítására és akadálymentesítésére vonatkozó felméréseket és vizsgálatokat is hétvégén végzi a BKV, annak érdekében, hogy a hét közbeni utasforgalom minél kevesebb kellemetlenséggel járjon.

A társaság honlapjáról az is kiderül, az újpesti szakasz lezárásának idején a síneken hozták be az építéshez szükséges szállítmányokat is, Kőbánya-Kispest felől, mivel ott van a metró felszíni kijárata. Ezért kellett minden éjszaka is 20:30-tól lezárni a metró teljes szakaszát.

Ezek az esti lezárások viszont legalább véget értek az északi szakasz átadása óta.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190514_Miert_kell_hetvegen_hosszabb_utvonalon_buszozni_a_3as_metro_helyett#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Egyelőre nincs gond a Netflix kínálatával, de az év második felében már lehetnek problémák – nyilatkozott …