2018. november 13., keddMa Szilvia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.13. Szilvia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mi a teendő, ha valaki maga akarja elindítani a cége felszámolását?

Hirdetés

Mi a teendő, ha valaki maga akarja elindítani a cége felszámolását?

Milyen lépései vannak, és a közzétételi és hatósági díjon kívül (25 000+80 000 forint) milyen kiadással jár, ha valaki maga szeretné elindítani a felszámolási eljárást? Ennek nézett utána az Adózóna Pölöskei Pálné adószakértő segítségével.

A cikkből kiderül, hogy az adós is kezdeményezheti a felszámolási eljárást, de ilyenkor kötelező jogi képviselő igénybevétele, és feltétel, hogy a csődeljárás lehetőségével nem tud, vagy pedig nem kíván élni.

A bírósági eljárási illeték, a közzétételi költségtérítés, valamint a hitelező jogi képviselőjének munkadíja és készkiadásai mellett az adós iratanyagának rendezésével, kezelésével, tárolásával és elhelyezésével, számláinak vezetésével összefüggő díjak, valamint a vagyontárgyai őrzésével, állagmegóvásával kapcsolatos kiadások merülhetnek fel, amelyek fedezetérére céltartalékot kell képezni. Ez utóbbiak összege becsülhető, de nem lehet kevesebb 150 ezer forintnál.

Az előzőkön túl a bíróság a vezetőt kötelezheti, hogy viselje azokat a költségeket is, amelyek a csődtörvényben számára írt elő, de – mivel nem teljesítette – a felszámoló szakértőt bízott meg, valamint a végrehajtói kézbesítéssel, illetve tárgykörözéssel merültek fel, továbbá a vezető részére a bíróság bírság megfizetését írhatja elő, ha a számára előírt kötelezettségeket elmulasztotta.

Hirdetés

Arról, hogy miket kell tartalmaznia az adós által benyújtott kérelemnek, és mik a pontos teendők ilyenkor, részletes információkat az Adózóna oldalán olvashatnak!

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20180811_Mi_a_teendo_ha_valaki_maga_akarja_elinditani_a_cege_felszamolasat#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

“Bűncselekményben nem veszünk részt” – kritikus állapot jön az orosházi sürgősségin?

Szívzűrre hivatkozva mondott fel az orosházi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának főorvosa. Dankó Alpár azt mondja, …