2020. február 21., péntekMa Eleonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.21. Eleonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mfor: Száraz István, az Origo volt tulaja állhat az MKB új, rejtélyes részvényese mögött

Hirdetés

Mfor: Száraz István, az Origo volt tulaja állhat az MKB új, rejtélyes részvényese mögött

Száraz Istvánhoz, az Origo volt tulajdonosának nevéig jutott el az Mfor, amikor azt próbálta kideríteni, ki állhat az MKB új tulajdonosa mögött. A bank tulajdonosi körébe egy héttel ezelőtt került az Uncia Alpha Kft., amely Szíjj Lászlótól vásárolta meg az MKB részvényeinek 32,9 százalékát tulajdonló BanKonzult Finance Zrt-t. Az erről szóló közleményt a Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt. adta ki, mondván az általa kezelt Uncia Magántőkealap közvetett befolyást szerzett a bankban.

Az eladó beazonosítása azért nehéz – jegyzi meg a portál –, mivel az Uncia Magántőkealap befektetési jegyeinek tulajdonosi összetételét nem közölte a Quartz. Az Mfor azonban a hozzáférhető céginformációs adatbázisok alapján azt derítette ki, hogy a Quartz minősített többségi tulajdonosa a Dry Immo Ingatlankezelő, a másik pedig a DryCom Kft., utóbbi most is Száraz István tulajdonában van, előbbi pedig már a Felis Tőkealapé, ám Száraz továbbra is vezetője.

Száraz 2016-ban vásárolta meg az Origót, majd egy évvel később eladta a hírportált működtető New Wave Media Csoportot a Magyar Stratégiai Zrt.-nek, amelynek egyetlen tulajdonosa Matolcsy György jegybankelnök fia, Ádám.

Ennél most érdekesebb, hogy mind a Quartz, mind az Uncia, mind a Dry cégek, mind a Felis ugyanazon a budapesti címen van bejegyezve. Sőt, a Quartz által kezelt másik két alap közül is az egyik (a másikról nem állnak rendelkezésre információk). A Quartz, az Uncia Alpha és a Klau10 Invest közül mindháromnak Valkó Mihály a vezetője – ő az a szolnoki magánszemély, aki 2014 márciusáig az MKB érdekeltségébe tartozó CarNet Invest Zrt.-nél dolgozott, majd a Heim Péter egykori Századvég-vezér által (Hemisphere néven) alapított ABC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságában ült.

Hirdetés

(Mfor)

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190822_Mfor_Szaraz_Istvan_az_Origo_volt_tulaja_allhat_az_MKB_uj_rejtelyes_reszvenyese_mogott#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Prágát is beveszi a magyar autómegosztó

Prágát is beveszi a magyar autómegosztó

A magyar cég csehországi vállalata száz darab autóval indította be a szolgáltatást, de az igazgató, …