2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mészáros Lőrinc ismerőse megint jó nagyot szakított

Hirdetés

Mészáros Lőrinc ismerőse megint jó nagyot szakított

A kormány új kedvenc autópálya-építője valósíthatja meg azt a nagyjából 30 kilométeres útszakaszt, amit négy éve a kormány régi kedvenc autópálya-építője félbehagyott, írja a G7.

Az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti részére kiírt tendert a Colas-Duna Aszfalt kettős nyerte meg, közel 68 milliárdos ajánlattal. Ebből 18,6 kilométernyi autóút épül. A második, 8,5 kilométeres részt egyedül a Szíjj László tulajdonában lévő Duna Aszfalt intézheti, potom 57,5 milliárd forintért.

Az összegzésből az is kiderül, hogy a szakasz, amely azért lett autópálya helyett gyorsforgalmi út, hogy spóroljanak rajta, még nemzetközi összevetésben is méregdrágán épül meg: a lap szerint az építkezés előbbi esetében 3,7, míg utóbbinál több mint 6,7 milliárd forintos költséget jelent kilométerenként. A tender eredményéről szóló értesítő hétfőn került fel a közbeszerzési adatbázisba.

De nem csak az összeg miatt, az M4-esnek ez a szakasza más miatt is hangsúlyos: ez az a rész, ami áldozatul esett a Simicska-Orbán háborúnak: a lap szerint a kormány 70 százalékos készültségnél, azokban a hetekben fedezett fel kartellgyanút a tender körül, amikor Simicska Lajos jól ismert telefonos ámokfutását rendezte.

Hirdetés

A Közgép ezután nem kapott több állami megbízást, helyét pedig a közbeszerzéseken a Mészáros Lőrinccel baráti kapcsolatban álló Szíjj László tulajdonolta Duna Aszfalt vette át.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190320_Meszaros_Lorinc_ismerose_megint_jo_nagyot_szakitott#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Térképre tették, hol lakik az a 100 ember, aki a leginkább károsítja a Földet

Térképre tették, hol lakik az a 100 ember, aki a leginkább károsítja a Földet

Száz cég felelős a világ károsanyag-kibocsátásának 71 százalékáért – állapította meg egy jelentés. A Carbon …