2020. február 20., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
2020.02.20. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mérgező szójapelyhet vont ki a forgalomból a Rossmann

Hirdetés

Mérgező szójapelyhet vont ki a forgalomból a Rossmann

Visszahívta 500 grammos enerBIO márkájú szójapelyhet a Rossmann – közölte a drogérialánc. Mint a Nébih tájékoztatásából kiderül, a terméket tropánalkaloid-szennyezettség miatt kellett levenni a polcokról.

A tropán alkaloidok a Brassicaceae és a Solanaceae (pl. nadragulya, beléndek, csattanó maszlag) illetve az Erythroxylaceae (pl. kokacserje) családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei, amelyek a növény minden részében megtalálhatóak. Közismert képviselőjük az atropin, melyet gyógyászati célra is felhasználnak. Élelmiszerekbe, takarmányokba a növények betakarítása során, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését, szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

A Rossmann arra kéri fogyasztóit, hogy a 2020.06.12, 2020.07.30 és 2020.10.07. lejárati idejű szójapelyheket ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe, ahol visszakapják a termék árát.

Hirdetés

Képünk illusztráció.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200119_Mergezo_szojapelyhet_vont_ki_a_forgalombol_a_Rossmann#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 „Már a számlán a pénz” – utalt a kormány az egészségügyi beszállítóknak

„Már a számlán a pénz” – utalt a kormány az egészségügyi beszállítóknak

„Igaz a hír, a hétfői nappal elindultak a kifizetések, információink szerint folyamatosan zajlik a kiegyenlítés, …