2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Megvan a magyar méz útja – csak pont a másik irányba kellene menni rajta

Hirdetés

Megvan a magyar méz útja – csak pont a másik irányba kellene menni rajta

„Megvolna a magyar méz útja, csak meg kellene fordítanunk Nyugatról Keletre” fogalmazott Nagy István agrárminiszter a Magyar Professzionális Méhészek Egyesületének tegnapi kongresszusán.

A magyar méz a minőségét tekintve a legfelső kategóriába tartozik a világon, összefogással jelentősen nőhetne a mézágazat jövedelemtermelő képessége – szögezte le Nagy, aki szerint már nem fenntartható, hogy a Magyarországon termelt méz nagy részét hordós kiszerelésben adják el.

Az agrárminiszter szerint a magyar méznek komoly piaca lehet Kína, mely – bár az egész világot elárasztja mézzel – a magyar mézet akár 6-10 ezer forintos üvegenkénti áron is megvenné. Egyre több ugyanis a tehetős polgára, akinek fontos, hogy kiváló minőségű élelmiszereket fogyasszon.
– írta a Bama.hu.

Nagy kiemelte: a méhpusztulás ütemét látva csak idő kérdése, hogy Magyarország legyen az a hely, ahol a legsűrűbb a méhpopuláció Európában. Ennek egyik gátja lehet az összes vetésterület több mint felén vetett, nektárt nem adó, de biztosabb hozamot garantáló önbeporzó napraforgó.A Magyarországon termelt mézfajták közül a napraforgó a teljes mennyiség 34 százalékát teszi ki, megelőzve a repcét (21 százalék) és az akácmézet (19 százalék).

Hirdetés

 

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181110_Megvan_a_magyar_mez_utja__csak_pont_a_masik_iranyba_kellene_menni_rajta#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kiderült, miért dőlt be az egyik legnagyobb magyar őssejtbank

Kiderült, miért dőlt be az egyik legnagyobb magyar őssejtbank

Csak ugródeszkának kellett a Cryo-Save őssejtbank magyar leánycége ahhoz, hogy a külföldi tulajdonos megvalósítsa egy …