2019. február 20., szerdaMa Álmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.20. Álmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Megvan a magyar méz útja – csak pont a másik irányba kellene menni rajta

Hirdetés

Megvan a magyar méz útja – csak pont a másik irányba kellene menni rajta

„Megvolna a magyar méz útja, csak meg kellene fordítanunk Nyugatról Keletre” fogalmazott Nagy István agrárminiszter a Magyar Professzionális Méhészek Egyesületének tegnapi kongresszusán.

A magyar méz a minőségét tekintve a legfelső kategóriába tartozik a világon, összefogással jelentősen nőhetne a mézágazat jövedelemtermelő képessége – szögezte le Nagy, aki szerint már nem fenntartható, hogy a Magyarországon termelt méz nagy részét hordós kiszerelésben adják el.

Az agrárminiszter szerint a magyar méznek komoly piaca lehet Kína, mely – bár az egész világot elárasztja mézzel – a magyar mézet akár 6-10 ezer forintos üvegenkénti áron is megvenné. Egyre több ugyanis a tehetős polgára, akinek fontos, hogy kiváló minőségű élelmiszereket fogyasszon.
– írta a Bama.hu.

Nagy kiemelte: a méhpusztulás ütemét látva csak idő kérdése, hogy Magyarország legyen az a hely, ahol a legsűrűbb a méhpopuláció Európában. Ennek egyik gátja lehet az összes vetésterület több mint felén vetett, nektárt nem adó, de biztosabb hozamot garantáló önbeporzó napraforgó.A Magyarországon termelt mézfajták közül a napraforgó a teljes mennyiség 34 százalékát teszi ki, megelőzve a repcét (21 százalék) és az akácmézet (19 százalék).

Hirdetés

 

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181110_Megvan_a_magyar_mez_utja__csak_pont_a_masik_iranyba_kellene_menni_rajta#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 40 százalékkal drágult az egyik nagy budapesti buszpályaudvar tervezése

40 százalékkal drágult az egyik nagy budapesti buszpályaudvar tervezése

40 százalékkal drágult a csepeli városközpont, a Szent Imre téri buszpályaudvar elköltöztetésének tervezése – derül …