2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Matolcsyék megbírságolták a Duna House hitelközvetítős cégét

Hirdetés

Matolcsyék megbírságolták a Duna House hitelközvetítős cégét

A Magyar Nemzeti Bank 17 millió forintra bírságolta a Hitelcentrum Szolgáltató Kft.-t, mivel banki és fogyasztói érdeket is sérthetett azzal, hogy a pénzpiaci többes ügynök nem az elvárható gondossággal közvetített ugyanazon fogyasztóknak egyidejűleg jelzáloghitelt és személyi kölcsönt, nem adott át kellő számú versengő ajánlatot ügyfeleinek, ésa panaszkezelési szabályzata és gyakorlata nem felelt meg a jogszabályoknak.

A Hitelcentrum Kft. a Duna House Holding Nyrt. tagjaként jelentős szereplője a hitelközvetítői piacnak. Az MNB a 2014. január 1-jétől a vizsgálat végéig terjedő időszak áttekintése során megállapította, hogy a hitelközvetítő nem tudta alátámasztani, vizsgálta-e az ügyfelek JTM-rendelet szerinti hitelezhetőségi korlátját, ezen belül azt sem, hogy az adott ügyfél rendelkezik-e más hitelkérelemmel vagy folyósított egyéb hitellel.

A jegybank súlyosbító körülményként értékelte, hogy a Hitelcentrum az azonos ügyfelek többszöri párhuzamos hitelfelvételének kockázatáról sem adott megfelelő tájékoztatást. Emiatt nemcsak a hitelekhez képest túl alacsony ingatlanfedezettel bíró ügyfélkör sérülhetett, hanem a többes ügynököt megbízó túlzott üzleti kockázatot vállaló pénzügyi intézmény érdeke is.

Emellett a Hitelcentrum nem mindenkor nyújtott megfelelő tájékoztatást ügyfeleinek a jogorvoslati lehetőségekről, illetve a panaszok teljes körű kivizsgálásának eredményéről sem. Hiányos volt a megtartott oktatásokról, képzésekről szóló, a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő nyilvántartás is – írta a Világgazdaság.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181206_Matolcsyek_megbirsagoltak_a_Duna_House_lakashiteles_ceget#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Sarka Kata köti össze Rogánékat a kormány kedvenc biztonsági cégével

Sarka Kata köti össze Rogánékat a kormány kedvenc biztonsági cégével

Sarka Katáról nemrég a 444.hu írta meg, hogy valószínűleg összeházasodott a Valton Security résztulajdonosával, Bessenyei …