2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kivizsgáltatja Varga, hogy miért csúsztak a januári nyugdíjkifizetések

Hirdetés

Kivizsgáltatja Varga, hogy miért csúsztak a januári nyugdíjkifizetések

Bár törvényileg múlt pénteken, azaz január 11-én kellett volna megkapni az érintetteknek a januári nyugdíj járandóságukat, de sok olvasónk is csak hétfőn reggel, azaz január 14-én kapta azt meg, vizsgálatot indított az okok feltárására Varga Mihály pénzügyminiszter – derült ki a Mesterházy Attila MSZP-képviselőnek adott írásbeli válaszból, amelyet a hvg.hu szúrt ki a parlament honlapján.


Amint mi is több cikkben feldolgoztuk pénteken és a hétvégén is, technikai hiba miatt (a Portfolio azóta sem cáfolt értesülése szerint rossz értéknappal küldték be az átutalásokat a rendszerbe), nem érkezett meg rengeteg nyugdíjasnak péntek reggel a nyugdíja, hanem csak szombaton, vagy hétfőn kapta azt meg. A törvény szerint azonban ha a 12-i határidő szombatra esik, akkor péntekre előre kell azt hozni az átutalásos folyósítást, így tehát számos jogosult a törvényben rögzítettnél később kapott csak pénzt.

Varga Mihály a képviselőnek írt válaszában azt jelezte, hogy a MÁK “a szokásos eljárásrendben készítette elő a januári járandóságok esedékes átutalását”, az elutalás során azonban “technikai hiba lépett fel, amelyet napközben sikerült elhárítani”.

A tárcavezető hozzátette:

Hirdetés

Címlapkép forrása: Shutterstock

Forrás:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/kivizsgaltatja-varga-hogy-miert-csusztak-a-januari-nyugdijkifizetesek.310465.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

A folyószámla hitelkeretet egy évre bocsátják rendelkezésünkre a bankok. Ezen idő alatt szabadon rendelkezünk a …