2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kivágatna egy erdőt a Tesla, a német bíróság most leállíttatta

Hirdetés

Kivágatna egy erdőt a Tesla, a német bíróság most leállíttatta

Utasította egy német bíróság a Teslát, hogy azonnal állítsa le egy erdő kivágását, miután környezetvédők ezt célzó indítványt nyújtottak be. Az elektromos autókat gyártó cég első európai jármű- és akkumulátorgyárának leendő területén kezdte meg a tereprendezést Grünheidében, Berlin közelében.

A bíróság hangsúlyozta, hogy az intézkedése csupán ideiglenes, az ügyben további meghallgatások lesznek, várhatóan a jövő héten.

A környezetvédők szerint a 91 hektáros erdő kivágása veszélyezteti a környék vadvilágot és a vízkészletet – írja a BBC.

A Tesla, amely közel 300 hektárnyi területet vásárolt fel, hivatalosan még nem kapott építési engedélyt az úgynevezett Gigafactory felépítésére, arra azonban már igen, méghozzá a német környezetvédelmi minisztériumtól, hogy “saját felelősségére” megkezdje az építési terület előkészítését. Ennek keretében zajlik az erdőirtás, ami felbőszítette a Zöld Liga elnevezésű környezetvédelmi szövetség tagjait.

Hirdetés

A gyárról a politikusok is vitáznak: a környezetvédelem mellett kardoskodók érvei ütköznek a beruházáspártiakkal. Többen máris attól tartanak, hogy a huzakodás rontja Németország imázsát mint olyan helyét, ahol könnyű vállalkozni.

A Tesla 2021-ben nyitná meg az első európai Gigafactoryt, ahol évente félmillió autót gyártanának, és 12 ezer embernek adnának munkát. Jelenleg az Egyesült Államokban és a kínai Sanghajban működnek ilyen üzemei.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200216_tesla_erdoirtas_berlin_gigafactory#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A Guccitól a hobbivarrónőkig mindenki maszkot gyárt, de biztos jó ez?

A Guccitól a hobbivarrónőkig mindenki maszkot gyárt, de biztos jó ez?

A fast fashion szereplőktől a luxusmárkákig a divatiparban is mindenki igyekszik kivenni a részét a …