2019. február 20., szerdaMa Álmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.20. Álmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kihasznált egy régi szabályt, az ölébe hullott egy forintban 300 milliót érő ház Ausztráliában

Hirdetés

Kihasznált egy régi szabályt, az ölébe hullott egy forintban 300 milliót érő ház Ausztráliában

Az ABC Sidney beszámolója szerint a ház utolsó tulajdonosa 1947-ben végrendelet nélkül halt meg. A halála előtt nem sokkal kiadta a házat egy bérlőnek, aki 1988-ban hunyt el. Az ezt követő években az eredeti tulajdonos családja rá sem hederített az ingatlanra, nem követelte magának a tulajdonjogot- ez már a bírósági dokumentumokból derül ki.

Bill Gertos tehát senkitől sem zavartatva beköltözött a házba, lecserélte a zárakat, felújította az épületet, fizette az adót, vagyis úgy viselkedett, mint egy tulajdonos. A bíróság az elbitorlás joga alapján ítélte a házat Gertosnak. Ez a jog nem ismeretlen a világ műs tájain sem, de a részletszabályai változóak. Ezen a vidéken például az elbitorlónak 12 évig kell nyíltan, mindenki számára eyértelmű módon laknia az épületben. Ha ebben az időszakban senki sem emel ellene kifogást, nem jelentkeznek az örökösök, megkapja a tulajdonjogot. Most is így történt. (képünk illusztráció)

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181110_Kihasznalt_egy_regi_szabalyt_az_olebe_hullott_egy_forintban_300_milliot_ero_haz_Ausztraliaban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 40 százalékkal drágult az egyik nagy budapesti buszpályaudvar tervezése

40 százalékkal drágult az egyik nagy budapesti buszpályaudvar tervezése

40 százalékkal drágult a csepeli városközpont, a Szent Imre téri buszpályaudvar elköltöztetésének tervezése – derül …