2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Két balatoni üdülőjétől is megszabadulna a MÁV

Hirdetés

Két balatoni üdülőjétől is megszabadulna a MÁV

A balatonlellei és balatonkenesei üdülőjét is eladná a MÁV – szúrta ki a Napi.hu a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) elektronikus aukciós rendszerében.

Előbbiért 250 millió forintot remélnének, még úgy is, hogy az ingatlan a lap szerint lerobbant és lakhatatlan állapotban van, így logikusabb lenne lebontani, mintsem felújítani. Előnye viszont, hogy mindössze 30 méterre van a Balatontól, így akár vevőt is lehet rá találni.

A kenesei üdülőért 150 millió forintot szeretne kapni a MÁV. Miután az elmúlt 12-15 évben semmilyen szinten nem volt hasznosítva az épület, ez is bontandó állapotban van. Az, hogy ennyivel olcsóbb, megmagyarázza, hogy az üdülő nincs közvetlenül a parton, attól a vasút és a 71-es út is elválasztja.

Célunk a MÁV Zrt. bevételeinek növelése, továbbá, hogy a bérbeadással, értékesítéssel a vasút területén olyan szolgáltatások legyenek jelen, melyek a vasúti, állomási területek állagmegóvását szolgálják, emelik az utaskiszolgálás és árufuvarozás színvonalát, hozzájárulva a vasút külső megítélésének javításához – közölte az üggyel kapcsolatban a MÁV vagyonkezelője.

Hirdetés

A Napi.hu emlékeztet, hogy a vasúttársaság az ország egyik legnagyobb ingatlanvagyonával rendelkezik, 2017 áprilisában úgy nyilatkoztak, hogy közel ezermilliárd forint értékű vagyont kezelnek, ami 17 ezer épületből és 21 ezer földterületből álló áll.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20191017_Ket_balatoni_udulojetol_is_megszabadulna_a_MAV#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az államot kérik, hogy ne épüljön meg a lakópark a siófoki obszervatórium mellett

Az államot kérik, hogy ne épüljön meg a lakópark a siófoki obszervatórium mellett

Ha az állam nem akadályozza meg siófoki ötszintes apartmanház megépülését a balatoni viharjelző obszervatórium mellett, …