2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Írországba küldi a reklamálókat a Ryanair

Hirdetés

Írországba küldi a reklamálókat a Ryanair

Meg kell vizsgálni a Ryanair új üzletszabályzatát, mert jogellenes lehet, hogy Írországba küldik a reklamáló utasokat – mondta Vera Jourová, az EU jogérvényesülésért felelős uniós biztosa a Times szerint.

Több utas is azt jelezte az uniós szerveknek: megváltoztatták a légitársaság üzletszabályzatát, és beleírták azt is, hogy ha kártérítést szeretnének kérni a cégtől, akkor csakis az írországi bíróságokon indíthatnának pert.

A Ryanairnek egy hasonló ügye már volt a bíróság előtt. Tavaly őszig ugyanis úgy rendelkezett: bárhol is dolgozik egy alkalmazottja, jogi ügyekben az ír bíróságok dönthetnek. A légitársaság ezt azzal indokolja, hogy maga a cég oda van bejegyezve. A Belgiumban alkalmazott személyzet viszont azt nehezményezte, hogy az ír jog hátrányosabb számukra, mint a belga. Az Európai Bíróság viszont kimondta: a légitársaság bázisain dolgozók a bázis helye szerinti bírósághoz fordulhatnak munkaügyi perekben. Esetükben tehát a belga munkaügyi törvény az irányadó.

A Ryanairnél egyébként is baj van: sorra lépnek sztájkba az alkalmazottak, az üzemanyagárak emelkedtek, és az is egyre több pénzbe kerül, hogy a légitársaság megfeleljen az EU-s szabályoknak. Az ír légitársaság ki is adott egy figyelmeztetést a befektetőinek, amely szerint az éves profit 12 százalékkal lesz alacsonyabb, mint amire korábban számítottak.  

Hirdetés

 

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181012_Irorszagba_kuldi_a_reklamalokat_a_Ryanair#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Több posta is hamarabb zár jövő szombaton

Több posta is hamarabb zár jövő szombaton

Tizennégy órán keresztül nem lehet majd a postán ügyeket intézni. A leállás június 1-jén este 6 órától …