2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Így jönnek ki a görög nyugdíjasok a kevés pénzükből – ez lenne a tuti recept?

Hirdetés

Így jönnek ki a görög nyugdíjasok a kevés pénzükből – ez lenne a tuti recept?

A 75 éves George felesége halála után kiadta tesszaloniki lakását, és Szófiába költözött. havi 800 eurós nyugdíjából (260 ezer forint) úgy él, „mint egy király”. Persze vannak nehézségek. főleg „a beilleszkedés és a barátkozás terén, de jut pénz utazásra, és Görögországba is gyakran haza tudok menni”, mondta George, aki nem merte megadni a vezetéknevét, mert fél a görög adóhatóságtól.

Görögország egyébként szintén nyugdíjas úti cél, rengeteg nyugat-európai tölti ott a munka utáni éveit. A görög nyugdíjasok viszont azután, hogy a 2010-es ottani pénzügyi válságot követően legalább tízszer megkurtították a nyugdíjukat, tömegesen veszik az irány az északi szomszéd felé, ahol a hivatalos statisztikák szerint az unión belül a legolcsóbb az élet – és feleannyiba kerül, mint Görögországban, ahol övőre ráadásul újabb nyugdíjmegszorítások válhatnak szükségessé.

Nikos – aki szintén nem merte megadni családnevét a Bloombergnek – nyugdíját 45 százalékkal kurtították meg 2010 óta. Ő szintén Bulgáriában talált új otthonra, mert 1100 eurós (350 ezer forintos) nyugdíjából sokkal jobban kijön ott.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181109_Igy_jonnek_ki_a_gorog_nyugdijasok_a_keves_penzukbol__ez_lenne_a_tuti_recept#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pert nyert egy magyar startup Amerikában

Pert nyert az Easyling amerikai riválisával szemben az Egyesült Államok szövetségi bíróságán, így a magyar …