2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Hódmezővásárhely lehet az első város az országban, ahol nem kell fizetni a tömegközlekedésért

Hirdetés

Hódmezővásárhely lehet az első város az országban, ahol nem kell fizetni a tömegközlekedésért

A vasárnap nagy többséggel újraválasztott Márki-Zay Péter első ígérete az volt, hogy ingyenessé teszi a tömegközlekedést Hódmezővásárhelyen. Ha az elképzelést sikerül végigvinni, úgy Hódmezővásárhely lesz  az első magyar város, ahol ingyen lehet utazni. A G7-nek nyilatkozó polgármester azt mondta, a Volánbusz által üzemeltetett rendszer költsége évi 110 millió forint, ennek viszont kevesebb mint tizede, tízmillió forint folyik be a jegyeladásokból. Szerinte

ez nem olyan összeg, amelynek kiesése nagy kockázat lenne.

A város a fennmaradó 100 milliót eddig felerészben állami árkiegészítő támogatásból, felerészben önkormányzati forrásból fedezte. Hódmezővásárhelyen a vonaljegy ára 170 forint (a sofőrtől vásárolva sem sokkal több, 210 forint), egy havi bérlet pedig 4700 forintba kerül.

A döntésnek, folytatta Márki-Zay szociális okai vannak, majd példa gyanánt egy ismerősét említette: ő 3 kilométert biciklizik a templomba, mert a jegyet nem tudja megvenni. “A buszok eközben üresen állnak. Hétvégente egy-két ember utazik egy buszon, és ez szó szerint értendő” – tette hozzá a polgármester. A hétköznap reggeleket, illetve az iskola és a munka végét követő időszakot leszámítva szerinte teljesen kihasználatlanok a buszok.

Hirdetés

A polgármester szerint nem végeztek hatástanulmányt a döntés előtt, az ötlet mögött “józan közgazdasági logika” áll. Az ingyenessé váló tömegközlekedés egy városkártya megvásárlásával lesz lehetséges, de azzal múzeumba is lehet menni, szintén ingyen.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20191018_hodmezovasarhely_marki_zay_peter_ingyenes_tomegkozlekedes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Egyelőre nincs gond a Netflix kínálatával, de az év második felében már lehetnek problémák – nyilatkozott …