2020. február 21., péntekMa Eleonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.21. Eleonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Hévíz is a NER bűvkörébe került

Hirdetés

Hévíz is a NER bűvkörébe került

Keszthelyen a helyi ellenzék folyamatos fenyegetések kíséretében próbálja felhívni a figyelmet az ottani balatoni partrész észszerűtlen beépítésének veszélyeire. A jelek szerint most a néhány kilométerre fekvő, sokáig nem különösebben ostromolt Hévíz van soron. Legalábbis ezt érzékelik a HVG ott élő, évtizedek óta helyi vállalkozásokat üzemeltető forrásai. Az sem számít már meglepőnek, hogy több hévízi nagyberuházás körül megjelentek a kormányközeli üzletemberek.  

Mészáros Lőrinc Hunguest hotelláncába tartozik a Helios és a Panoráma Szálló is, utóbbinál már folynak a tárgyalások a bővítésről. Egy másik jelentős szálloda, a Hotel Carbona Bálintfy Gábor ügyvédhez és családjához kötődik, aki korábban fideszes körökben is mozgott. Itt üdültetik az állami médiahatóság munkatársait. A Kisfaludy Programból származó legnagyobb támogatást Hévízen azonban a Hotel Aquamarin nyerte el, ami pedig a fideszes vezetésű önkormányzaté.

Eközben más változások is zajlanak, például bevásárolt az állam is. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz került a hévízi napelempark, állami lett a Hévíz-gyógyfürdő és Szent András Reumakórház, valamit a Hévízi-tó is.

További részletek a HVG eheti számában.

Hirdetés

© HVG

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190822_Heviz_is_a_NER_buvkorebe_kerult#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Prágát is beveszi a magyar autómegosztó

Prágát is beveszi a magyar autómegosztó

A magyar cég csehországi vállalata száz darab autóval indította be a szolgáltatást, de az igazgató, …