2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Ghosn-ügy: lemondott a Nissan kínai piacért felelős vezetője

Hirdetés

Ghosn-ügy: lemondott a Nissan kínai piacért felelős vezetője

Lemondott szombaton José Munoz, a Nissan Motor Co. kínai piacért felelős vezető tisztviselője, miután a japán autógyártó kiterjesztette vizsgálatát a cég felmentett elnöke, Carlos Ghosn feltételezett pénzügyi visszaéléseinek ügyében.

A Reuters szerint a japán vállalat vizsgálódni kezdett Munoz azon döntései után, amelyeket akkor hozott, amikor 2016 és 2018 között a Nissan észak-amerikai piacért felelős vezetője volt.

Munoz a LinkedInen közölte: döntését azért hozta meg, mert a japán cég olyan ügyekbe keveredett, amelyek elterelik a figyelmét. A Nissan megerősítette, hogy Munoz azonnali hatállyal távozott a cégtől.

Munoz lemondása az első eset, hogy a japán vállalat nyilvánosan is elismerte, hogy egy vezető tisztségviselő távozásának köze van Carlos Ghosn letartóztatásához.

Hirdetés

Ghosnt november közepén tartóztatták le azzal a váddal, hogy éveken keresztül valótlan adatokat jelentett jövedelméről a Nissantőzsdei felügyeletnek benyújtott jelentéseiben. Letartóztatását később meghosszabbították és a vádat kiegészítették azzal is, hogy a 2008-as pénzügyi válság során saját befektetései után elszenvedett 1,85 milliárd jenes veszteségeit a Nissan könyveire terhelte át.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190112_Ghosnugy_lemondott_a_Nissan_kinai_piacert_felelos_vezetoje#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Csigalassúsággal nő a korszerű lakások száma

Csigalassúsággal nő a korszerű lakások száma

Energiahatékonysági szempontból csak nagyon lassan javul az összkép a magyar ingatlanpiacon, olvasható ki az ingatlan.com …