2019. október 20., vasárnapMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Fellebbez a Magyar Telekom a 25 milliós bírság ellen

Hirdetés

Fellebbez a Magyar Telekom a 25 milliós bírság ellen

A Magyar Telekom fellebbez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése ellen, amiben az 25 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a céget, közölte a Magyar Telekom az MTI-vel kedden. Mint korábban megírtuk, a céget azért kaszálta el a médiahatóság, mert előzetes értesítés nélkül változtatott számlázási gyakorlatán, emiatt több százezer előfizető nem értesült az egyoldalú módosításkor őt megillető jogokról.

A cég azt írja, a változtatással a célja az otthoni vezetékes – lakossági – számlázási ciklusok egységesítése volt, hogy valamennyi előfizetői havi számla befizetési határideje az adott tárgyhónap végére essen, és ne csússzon át a következő hónap elejére. Így a számlák befizetésének beérkezési határideje egységesen tárgyhóra esik, ezáltal kiszámítható, könnyebben követhető. Az átállással a számlaküldés és a beérkezési határidő között a befizetésre rendelkezésre álló idő nem rövidült meg.

Azt is közölte a Magyar Telekom, hogy az érintett ügyfeleknek a befizetések megkönnyítése érdekében az október eleji havi számla bruttó végösszegéből 5 százalékot jóváírtak, csökkentve ezzel a hónap során befizetendő díjakat. Ezen kívül az érintettek közül akik online, személyes vagy telefonos úton felkeresték a Telekomot, díjmentes fizetési könnyítést is igényelhettek, erre csatornáikon külön fel is hívták az érintettek figyelmét. A változásról a cég tájékoztatást adott az érintett ügyfeleknek a tavaly októberben kiküldött havi számlákon, és különböző más csatornákon is.

A Magyar Telekom álláspontja szerint nem történt olyan szerződésmódosítás, ami az előfizetők – a változást 30 nappal megelőző – tájékoztatását szükségessé tette volna – olvasható a közleményben.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190709_Fellebbez_a_Magyar_Telekom_a_25_millios_birsag_ellen#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Verseny nélkül tarolhatnak Mészáros Lőrinc cégei a paksi közbeszerzéseken

Verseny nélkül tarolhatnak Mészáros Lőrinc cégei a paksi közbeszerzéseken

Mészáros Lőrinc cégei alakíthatják át a vízközműveket, illetve a gőzrendszert és a hőközpontokat azon a …