2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Ezerötszáz céget vertek át a csalók, most ítélték el őket

Hirdetés

Ezerötszáz céget vertek át a csalók, most ítélték el őket

Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.

A vádlottakat közokirat-hamisítás és csalás bűntettében, csalás vétségében és orgazdaság bűntettében mondták ki jogerősen bűnösnek.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 2011-ben megvásárolta mintegy százezer cég adatait, majd társaival két gazdasági társaságot alapítottak. Ezután előfizetői szerződést és díjbekérő nyomtatványt küldtek a megvásárolt címekre, és sokan tényleg utaltak is nekik.

Az előfizetői szerződésben vállalták, hogy a cégek adatait internetes telefonkönyvként, valamint nyomtatott és CD-formátumú kiadványként közzéteszik. Az internetes oldalak azonban telefonkönyvként nem működtek, a többi változat elkészítése pedig eleve nem állt szándékukban – olvasható a közleményben.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181115_Ezerotszaz_ceget_vertek_at_a_csalok_most_iteltek_el_oket#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egyre több magyar adósítja el magát hosszú távra

Egyre több magyar adósítja el magát hosszú távra

Nem veszélytelen személyikölcsön-tartozásba verni magunkat, különösen, ha sokmilliós összeggel, hosszú futamidővel és a lehető legmagasabb …