2019. szeptember 22., vasárnapMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.22. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Először büntetett meg az MNB egy cégvezetőt a menedzserekről szóló szabályok megsértéséért

Hirdetés

Először büntetett meg az MNB egy cégvezetőt a menedzserekről szóló szabályok megsértéséért

Az MNB 5,5 millió forint bírságot szabott ki Sz. Zoltánra, az AKKO Invest volt vezető tisztségviselőjére. Ez az első alkalom, hogy a jegybank a menedzserekre vonatkozó speciális előírások megsértése miatt büntetett.

Az MNB azt kezdte el vizsgálni, hogy Sz. Zoltán, a Plotinus tőzsdei részvényeket kibocsátó AKKO Invest Nyrt. volt vezető tisztségviselője ügyében felmerülhet-e a tiltott bennfentes kereskedés gyanúja. Meg is állapították, hogy nincs szó bennfentes kereskedelemről, de másra rábukkantak:

  • A volt vezető nem jelentette be az MNB-nek, hogy egy év alatt 5 ezer eurónál nagyobb összértékben kötött ügyleteket, pedig amikor átlépte ezt a határt, kötelező lett volna szólni,
  • illetve megszegte azt a szabályt, amely szerint a pénzügyi jelentések közzétételét megelőző 30 napon belül a cégvezetőknek tilos a kereskedés.

Az MNB a küszöbérték átlépésével kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt 4,4 millió, a tilalmi időszakban történt ügyletkötésekért pedig 1,1 millió forint bírságot szabott ki a volt vezetőre.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190517_MNB_birsag_menedzser_akko_invest#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A sztrájktól sem riadnának vissza a tiszavasvári Alkaloidánál

A sztrájktól sem riadnának vissza a tiszavasvári Alkaloidánál

A VDSZ Alkaloida Szakszervezete már az év elején kezdeményezte a bértárgyalásokat annak érdekében, hogy munkabéke …