2019. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Csigalassúsággal nő a korszerű lakások száma

Hirdetés

Csigalassúsággal nő a korszerű lakások száma

Energiahatékonysági szempontból csak nagyon lassan javul az összkép a magyar ingatlanpiacon, olvasható ki az ingatlan.com elemzéséből. A kiadott energiatanúsítványok alapján a tulajdonosok csak lassan reagálnak, az elmúlt három évben 20-ról 23 százalékra nőtt a korszerű vagy annál is jobb besorolású ingatlanok aránya, az átlagosaké pedig 38-ról 48 százalékra emelkedett. a kedvezőtlen besorolású ingatlanok aránya 42-ről 29 százalékra mérséklődött. Energiatanúsítványt eladás vagy hosszú távú bérlés előtt kell kiváltani. Egyrészt jó, hogy a kedvezőtlen lakások aránya csökken, de alig nő a kedvező lakásoké.

Az összképen az is segít, hogy átadnak 20-25 ezer újépítésű lakást, amelyek nagyságrendekkel korszerűbbek a jelenlegi állománynál. Az uniós szabályok szerint 2021-től minden új lakásnak közel nulla energiaigényűnek kell lennie, de több évtizedig is eltart, amíg a korszerűtlen lakások kiszorulnak a piacról. A lakások közel 80 százaléka energetikailag átlagos vagy gyenge besorolású.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190619_Csigalassusaggal_no_a_korszeru_lakasok_szama#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Népszava: egyelőre biztosan nem indul újra Bige szolnoki gyára

Népszava: egyelőre biztosan nem indul újra Bige szolnoki gyára

A korábbi értesülésekkel szemben mégsem várható, hogy a héten újraindul Bige László nagyvállalkozó hatósági vizsgálatok …