2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Beintettek a milliárdosnak: munkaidő reggel kilenctől este kilencig hat napon át?

Hirdetés

Beintettek a milliárdosnak: munkaidő reggel kilenctől este kilencig hat napon át?

 “Ha nem vagytok készen erre, ha csak napi nyolc órát akartok dolgozni, akkor minek jöttetek az Alibaba-hoz?”- tette fel Jack Ma a költői kérdést egy belső tanácskozáson, amelynek a tartalma kiszivárgott, és nagy vitát váltott ki az 1,4 milliárd lakosú Kínában. A Weibon, a kínaiak Twitterén szivárgott ki az információ és ott is bontakozott ki a vita, melyről a New York-i Bloomberg is beszámol. Annak idején ugyanis a New York-i tőzsde legnagyobb éves sikere volt az Alibaba bevezetése a globális piacra. De milyen áron?

996- expressz járat a traumatológiára!

Ezt írta sok kínai a Weibon reagálva Jack Ma egyértelműen a munkára koncentráló felhívására. A hozzászólók érdeklődnek aziránt, hogy az Alibaba alapító atyja vajon miből is szerezte 40,1 milliárd dolláros vagyonát? A hivatalos verzió az, hogy Jack Ma egyszerű angoltanár volt Hangcsou városában, ahol felfedezte az internetet. Kínában elsőként kezdett az interneten vállalkozni: ebből lett a világ legnagyobb kereskedő cége a világhálón. Ezt a sztorit el lehet hitetni a világban, de Kínában nem. A Mennyei Birodalomban mindenki tudja, hogy az országot vaskézzel kormányzó kommunista párt támogatása nélkül semmi sem működhet a hatalmas piacon.  Jack Ma a kommunista párt tagja és élvezi Hszi Csin-ping elnök támogatását. Olyannyira, hogy az első G20 találkozót, melyet Kínában rendeztek meg, épp Hangcsou városában tartották meg. Jack Ma előbb találkozott Donald Trump elnökkel a Trump toronyban, New York-ban, mint Hszi Csin-ping elnök.

A 996 népszerűsítésével a pekingi kormányzat irányvonalát képviseli Kína leggazdagabb embere. A 996 annak a rövidítése, hogy reggel kilenctől este kilencig kell dolgozni egy héten hat napon keresztül. Mindezt jóval kevesebb pénzért, mint amennyit Jack Ma megszerzett. Kína számára a kínos kérdés az, hogy ki akar heti 72 órát robotolni azért, hogy az elit vagyona tovább növekedjen? Nemcsak Jack Ma dollár milliárdos, de a kínai kommunista párt vezetői is. Ez olykor a nyilvánosság számára is kiderül: amikor korrupciós ügyben lecsukták a legfelső vezetés egykori belügyi főnökét, akkor a nyomozók 90 milliárd jüanos vagyont foglaltak le. Ez amerikai dollárban több mint 12 milliárd.

Hirdetés

Ilyen körülmények között munkaalapú társadalomról prédikálni enyhén szólva képmutatásnak tűnik. De Kínában, ahol a kommunista párt irányításával építik a kapitalizmust, nem ez az egyetlen anomália. Csakhogy ez az emberek bőrére megy: a heti 72 órás munkaidő kicsinálja a munkavállalók többségét. Tudja ezt Jack Ma is, aki csak egy belső tanácskozáson buzdította az Alibaba munkatársait a 72 órás munkaidőre. Csakhogy az informatikai forradalom idején nehéz titokban tartani a főnökség valós szándékait. Ezért aztán Kína leggazdagabb embere kapott anyait-apait azért, mert arra buzdította az Alibaba dolgozóit, hogy dolgozzanak 72 órát egy héten.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190415_Beintettek_a_milliardosnak_munkaido_reggel_kilenctol_este_kilencig_hat_napon_at#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 100 millió dollárt nyúlt le egy kriptopénzes piramisjáték

Több mint 100 millió dollárt nyúlt le egy kriptopénzes piramisjáték

Eljárást kezdeményezett az amerikai származtatott piaci felügyelet (CFTC) a Control-Finance Limited állítólagos bitcoin-kereskedési vállalat és …