2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Beintettek a milliárdosnak: munkaidő reggel kilenctől este kilencig hat napon át?

Hirdetés

Beintettek a milliárdosnak: munkaidő reggel kilenctől este kilencig hat napon át?

 “Ha nem vagytok készen erre, ha csak napi nyolc órát akartok dolgozni, akkor minek jöttetek az Alibaba-hoz?”- tette fel Jack Ma a költői kérdést egy belső tanácskozáson, amelynek a tartalma kiszivárgott, és nagy vitát váltott ki az 1,4 milliárd lakosú Kínában. A Weibon, a kínaiak Twitterén szivárgott ki az információ és ott is bontakozott ki a vita, melyről a New York-i Bloomberg is beszámol. Annak idején ugyanis a New York-i tőzsde legnagyobb éves sikere volt az Alibaba bevezetése a globális piacra. De milyen áron?

996- expressz járat a traumatológiára!

Ezt írta sok kínai a Weibon reagálva Jack Ma egyértelműen a munkára koncentráló felhívására. A hozzászólók érdeklődnek aziránt, hogy az Alibaba alapító atyja vajon miből is szerezte 40,1 milliárd dolláros vagyonát? A hivatalos verzió az, hogy Jack Ma egyszerű angoltanár volt Hangcsou városában, ahol felfedezte az internetet. Kínában elsőként kezdett az interneten vállalkozni: ebből lett a világ legnagyobb kereskedő cége a világhálón. Ezt a sztorit el lehet hitetni a világban, de Kínában nem. A Mennyei Birodalomban mindenki tudja, hogy az országot vaskézzel kormányzó kommunista párt támogatása nélkül semmi sem működhet a hatalmas piacon.  Jack Ma a kommunista párt tagja és élvezi Hszi Csin-ping elnök támogatását. Olyannyira, hogy az első G20 találkozót, melyet Kínában rendeztek meg, épp Hangcsou városában tartották meg. Jack Ma előbb találkozott Donald Trump elnökkel a Trump toronyban, New York-ban, mint Hszi Csin-ping elnök.

A 996 népszerűsítésével a pekingi kormányzat irányvonalát képviseli Kína leggazdagabb embere. A 996 annak a rövidítése, hogy reggel kilenctől este kilencig kell dolgozni egy héten hat napon keresztül. Mindezt jóval kevesebb pénzért, mint amennyit Jack Ma megszerzett. Kína számára a kínos kérdés az, hogy ki akar heti 72 órát robotolni azért, hogy az elit vagyona tovább növekedjen? Nemcsak Jack Ma dollár milliárdos, de a kínai kommunista párt vezetői is. Ez olykor a nyilvánosság számára is kiderül: amikor korrupciós ügyben lecsukták a legfelső vezetés egykori belügyi főnökét, akkor a nyomozók 90 milliárd jüanos vagyont foglaltak le. Ez amerikai dollárban több mint 12 milliárd.

Hirdetés

Ilyen körülmények között munkaalapú társadalomról prédikálni enyhén szólva képmutatásnak tűnik. De Kínában, ahol a kommunista párt irányításával építik a kapitalizmust, nem ez az egyetlen anomália. Csakhogy ez az emberek bőrére megy: a heti 72 órás munkaidő kicsinálja a munkavállalók többségét. Tudja ezt Jack Ma is, aki csak egy belső tanácskozáson buzdította az Alibaba munkatársait a 72 órás munkaidőre. Csakhogy az informatikai forradalom idején nehéz titokban tartani a főnökség valós szándékait. Ezért aztán Kína leggazdagabb embere kapott anyait-apait azért, mert arra buzdította az Alibaba dolgozóit, hogy dolgozzanak 72 órát egy héten.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190415_Beintettek_a_milliardosnak_munkaido_reggel_kilenctol_este_kilencig_hat_napon_at#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

A folyószámla hitelkeretet egy évre bocsátják rendelkezésünkre a bankok. Ezen idő alatt szabadon rendelkezünk a …