2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Az első mini-IKEA megnyitása után a magyar vidéken is készülődik valami

Hirdetés

Az első mini-IKEA megnyitása után a magyar vidéken is készülődik valami

A történetének legnagyobb átalakításába kezdő IKEA gyökeresen megváltoztatta üzleti modelljét: az eladások alapján a világ legnagyobb bútorforgalmazója jelentősen növelné az online-forgalmat, és hangsúlyozottan jelen akar lenni a városközpontokban – írta a Guardian.

Jesper Brodin, az IKEA egy évvel ezelőtt kinevezett új elnök-vezérigazgatója lapunknak szeptemberben azt nyilatkozta: „Választ kell találnunk a világot formáló trendek kezelésére, például arra, hogy az emberek tömegesen költöznek be a városokba: 2015-ben a világ népességének 30 százaléka élt nagyvárosokban, 2030-ra ez az arány eléri a hatvan százalékot, s egyre több ember él majd viszonylag kis otthonokban.” A vásárlók felének ráadásul kocsija sincs, így az IKEA vezető szerint a cég nem korábbi üzleti modelljének bukása, hanem a fogyasztók igényeinek szoros követése miatt indult új irányba.

A városközpontokban megjelenő boltok az üzleti modell központi elemévé válnak, leggyorsabban növekvő üzletáguk pedig az élelmiszereladás. Brodin szerint „Nem csak Budapesten, hanem vidéken is el akarjuk érni az embereket. Üzleti szempontból nem lenne bölcs döntés minden kisvárosban nagyáruházat nyitni, de kísérletezünk azzal, hogy tehetjük elérhetővé teljes árukínálatunkat kisebb területen.”

A miniáruházak persze csak a jéghegy csúcsai, melyet a digitális értékesítés egészít ki. Idén a vásárlások 30 százaléka online realizálódott. A miniáruházakban viszont van személyre szabott tanácsadás, melyre a nagy, 35 ezer négyzetméteres, külvárosi IKEA-üzletekben nincs lehetőség. A miniáruház mindössze 400 négyzetméteres, és néhány hónap alatt meg tudták nyitni.

Hirdetés

Az áruház adózási gyakorlatát egyébként tavaly december óta vizsgálja az Európai Bizottság, miután a holland kormánnyal kötött megállapodásai után 1 milliárd euróval kevesebbet fizetett be.

Az Ingka Csoport, azaz az IKEA egyik értékesítési csatornákkal rendelkező vállalatcsoportja 4,7 százalékos növekedést ért el 34,8 milliárd euró értékű kereskedelmi eladással. A Soroksáron nyílt új áruház eredményeivel együtt az IKEA Magyarország a 2018-as pénzügyi évben két számjegyű, összesen akár több mint 20 százalékos növekedést vár. Az Ingka 30 piacából Magyarország mellett Kína növekszik a leggyorsabban.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181012_Az_elso_miniIKEA_megnyitasa_utan_a_magyar_videken_is_keszulodik_valami#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ha vállalkozása van, most már nagyon figyelje a naptárt

Ha vállalkozása van, most már nagyon figyelje a naptárt

Az elmúlt adóévre vonatkozó társaságiadó-bevallást az egyszeres, illetve kettős könyvvitelt vezető adózóknak egyaránt a 1829 …