2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Aranyrudat adnának a nyugdíjasoknak a világ legcsóróbb országában

Hirdetés

Aranyrudat adnának a nyugdíjasoknak a világ legcsóróbb országában

Nicolas Maduro venezuelai elnök bejelentése szerint aranyrudakkal fedezett értékpapírok értékesítésébe kezdenek a szeptemberben induló új megtakarítási program keretében – számol be a hírről a Bloomberg.


Maduro egy televíziós nyilatkozatában fejtette ki, hogy az újonnan kibocsátásra kerülő értékpapírok 1,5, illetve 2,5 grammos arannyal lesznek fedezve, a cél, hogy ezeket a nyugdíjasoknak és a megtakarítani vágyóknak is elérhetővé tegyék, továbbá felhasználhassák fizetőeszközként élvezeti vagy bármely más háztartási cikk vásárlásához.

A napokban írtunk arról, milyen nagy bajban van Venezuela azzal, hogy az infláció már meghaladta a 100 ezer %-ot, az emberek ezrei menekülnek az országból, miközben a devizaproblémákat úgy igyekeznek orvosolni, hogy öt nullát vágnak le a helyi pénz végéről.

– mondta Maduro.

Hirdetés

Az arany certifikátokat szeptember 11-gyel kezdik el árusítani 3500, illetve 5800 bolivárért, a fedezetként szolgáló arany súlyától függően.

Címlapkép: AFP/ Juan Barreto

Forrás: https://www.portfolio.hu/befektetes/nyugdij/aranyrudat-adnanak-a-nyugdijasoknak-a-vilag-legcsorobb-orszagaban.295918.html

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

A folyószámla hitelkeretet egy évre bocsátják rendelkezésünkre a bankok. Ezen idő alatt szabadon rendelkezünk a …