2019. január 22., keddMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Alig büntetik, aki szabálytalan egy közbeszerzésen – panaszolja a KÉSZ Csoport tulajdonosa

Hirdetés

Alig büntetik, aki szabálytalan egy közbeszerzésen – panaszolja a KÉSZ Csoport tulajdonosa

A KÉSZ Csoport bevételeinek kevesebb, mint 10 százaléka származik az államtól – mondta az e heti HVG-nek adott interjújában Varga Mihály, a vállalat tulajdonosa. Szerinte nem is annyira tudatos kivonulás, „inkább elfogadtuk, hogy a jelentős állami tendereken nem fővállalkozóként kamatoztatjuk a szakértelmünket, hanem elsősorban beszállítóként, alvállalkozóként”.

Sajnos volt olyan tapasztalatunk, amely ezt a döntést alátámasztotta

– tette hozzá.

Konkrét példaként a szegedi ELI lézerközpontot említette: ott a Kúria kimondta, hogy teljesen jogtalanul zárták ki a céget, a beruházás mégis nélkülük valósult meg.

Hirdetés

A KÉSZ Csoport végső tulajdonosa jelenleg egy ausztriai alapítvány. A kérdésre, hogy miért döntöttek így, Varga azt válaszolta: „a vállalat fennmaradását és az örökösödési kérdések kizárását személytelen végső tulajdonossal, egy alapítvánnyal lehetett megoldani, amelynek egyetlen feladata van: őrködni afelett, hogy a vagyon, a cégcsoport tovább működjék”.

Varga Mihály egészen idén februárig a szörfszövetségnek volt az elnöke, de akkor azonnali hatállyal távozott. Ezt azzal indokolta: ha olyat tapasztal, ami számára etikátlan, abban nem akar részt venni. „Mi megpróbáltunk egy sportszövetséget felépíteni és működtetni. Nyilván mindenkinek megvannak a saját érdekei, és nem mindenki ahhoz a kultúrához szokott, amihez mi”.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

© HVG

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181108_Alig_buntetik_aki_szabalytalan_kozbeszerzest_ir_ki__panaszolja_a_KESZ_Csoport_tulajdonosa#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Andy Vajna halála óta már 30 százalékot zuhantak tőzsdei cégének részvényei

Andy Vajna halála óta már 30 százalékot zuhantak tőzsdei cégének részvényei

Ahogy beszámoltunk róla, a vasárnap elhunyt Andy Vajna halálhírére zuhanni kezdett tőzsdei cége, az Est …