2019. április 24., szerdaMa György napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
2019.04.24. György Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Alig büntetik, aki szabálytalan egy közbeszerzésen – panaszolja a KÉSZ Csoport tulajdonosa

Hirdetés

Alig büntetik, aki szabálytalan egy közbeszerzésen – panaszolja a KÉSZ Csoport tulajdonosa

A KÉSZ Csoport bevételeinek kevesebb, mint 10 százaléka származik az államtól – mondta az e heti HVG-nek adott interjújában Varga Mihály, a vállalat tulajdonosa. Szerinte nem is annyira tudatos kivonulás, „inkább elfogadtuk, hogy a jelentős állami tendereken nem fővállalkozóként kamatoztatjuk a szakértelmünket, hanem elsősorban beszállítóként, alvállalkozóként”.

Sajnos volt olyan tapasztalatunk, amely ezt a döntést alátámasztotta

– tette hozzá.

Konkrét példaként a szegedi ELI lézerközpontot említette: ott a Kúria kimondta, hogy teljesen jogtalanul zárták ki a céget, a beruházás mégis nélkülük valósult meg.

Hirdetés

A KÉSZ Csoport végső tulajdonosa jelenleg egy ausztriai alapítvány. A kérdésre, hogy miért döntöttek így, Varga azt válaszolta: „a vállalat fennmaradását és az örökösödési kérdések kizárását személytelen végső tulajdonossal, egy alapítvánnyal lehetett megoldani, amelynek egyetlen feladata van: őrködni afelett, hogy a vagyon, a cégcsoport tovább működjék”.

Varga Mihály egészen idén februárig a szörfszövetségnek volt az elnöke, de akkor azonnali hatállyal távozott. Ezt azzal indokolta: ha olyat tapasztal, ami számára etikátlan, abban nem akar részt venni. „Mi megpróbáltunk egy sportszövetséget felépíteni és működtetni. Nyilván mindenkinek megvannak a saját érdekei, és nem mindenki ahhoz a kultúrához szokott, amihez mi”.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

© HVG

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181108_Alig_buntetik_aki_szabalytalan_kozbeszerzest_ir_ki__panaszolja_a_KESZ_Csoport_tulajdonosa#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Számszerűsítették a klímaváltozás gazdasági hatásait: Norvégia jól járt, Nigéria rosszul

Számszerűsítették a klímaváltozás gazdasági hatásait: Norvégia jól járt, Nigéria rosszul

Több modellt is megvizsgáltak és megállapították: a gazdag államok, amelyek döntő többsége a hűvösebb éghajlatú …