2020. február 21., péntekMa Eleonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.21. Eleonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Afrikai útépítésről szóló reklámfilmben tűnik fel a Duna Aszfalt

Hirdetés

Afrikai útépítésről szóló reklámfilmben tűnik fel a Duna Aszfalt

Várhatóan 2020-ban fog elkezdődni az a világgazdaság szempontjából is számottevő afrikai útépítés, amelyben a Duna Aszfalt is részt vesz – írta a G7.

A korábban 473 millió dollárosra, hazai viszonylatban kb. 137 milliárd forintosra tervezett beruházás igen fontos célt szolgál, két héttel lerövidítené ugyanis a kongói ásványkincsek szállítását a tanzániai kikötőkbe. A projekt az apja révén ghánai származású magyar üzletemberhez, René Hutton-Millshez köthető.

A lap emlékeztet, hogy egy 182 kilométer hosszú útról van szó, amit az állami tulajdonban lévő Dél-Afrikai Fejlesztési Bank finanszíroz. A megépítéséről szóló szerződést 2016-ban írták alá Zambia fővárosában, Lusakában.

Az aláírásról a Külgazdasági és Külügyminisztérium is beszámolt, és szintén a KKM erősítette meg tavaly, hogy a Szíjj László tulajdonába tartozó Duna Aszfalt konzorciumi tagként részt vesz a projekt megvalósításában. “A Duna Aszfalt az egyik legjelentősebb építőipari céggé vált Magyarországon, mióta a Fidesz van hatalmon. Tarol a közbeszerzéseken, és hét év alatt 19 milliárd forintról 130 milliárdra nőtt a bevétele” – írta a G7.

Hirdetés

A lap most hozzájutott egy reklámvideóhoz, amit maga René Hutton-Mills küldött el, és amelynek végén a Duna Aszalt logója is feltűnik, méghozzá olyan intézmények közt, amik a videó szerint „közösen építik a kongói-zambiai jövőt”.

Arra azonban sem a projekt ötletgazdája, sem a Duna Aszfalt nem tért ki, hogy a reklámot pontosan mire fogják használni. 

A projekt jelenleg a kivitelezés előkészítéséhez szükséges műszaki felmérések, tervezések és tanulmányok elkészítésének fázisában van, ezek azonban időigényesek a fejletlen afrikai infrastruktúra miatt és „a kollégák, elsősorban a helyi alvállalkozók nagy nehézségekkel küzdenek” – tudatta a magyar cégcsoport.

A G7-nek küldött levelükben azt is elárulták, hogy a beruházásban a Duna Aszfalt a projektfejlesztés szakmai és pénzügyi támogatójaként vesz részt, de konkrét összeget nem közöltek. A projektet elsődlegesen banki hitelből fedezik, de szerepet vállal a finanszírozásban “magánbefektetés és afrikai projektek finanszírozására létrejött pénzügyi szervezetek és alapok” – tették hozzá.

A Duna Aszfalt azt is megemlítette, hogy a magyar szakemberek a projekt minden elemében részt fognak venni, így a tervezésben, a kivitelezésben, a pénzügyi források felkutatásában és a projektmenedzsmentben is.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190822_Afrikai_utepitesrol_szolo_reklamfilmben_tunik_fel_a_Duna_Aszfalt#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Prágát is beveszi a magyar autómegosztó

Prágát is beveszi a magyar autómegosztó

A magyar cég csehországi vállalata száz darab autóval indította be a szolgáltatást, de az igazgató, …