2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A Vöröskereszt nevével visszaélve és sok pénzt ígérve próbálkoznak ismét a csalók

Hirdetés

A Vöröskereszt nevével visszaélve és sok pénzt ígérve próbálkoznak ismét a csalók

A Vöröskereszt nevével visszaélve próbálnak csalók átverni embereket – írja a 24.hu, amely beszámol egy történetről, amelyben egy lakáshirdetést feladó embert azzal keresett meg egy “szíriai nő”, hogy megvenné a lakását, illetve a Vöröskereszten keresztül szeretne kimenekíteni több mint 1 milliárd forintnak megfelelő összeget a polgárháborús országból.

A lap beszámolója szerint a nő a kimenekített pénz 10 százalékát (mintegy 135 millió forintnak megfelelő eurót) ajánlotta fel az ügyletért cserébe, bizonyítékul pedig képet küldött egy egy bőröndnyi euróról, illetve állítólagos szír útleveléről.

A Magyar Vöröskereszt közölte, egy ideje tudnak arról, hogy visszaélnek a nevükkel, a valóságban pedig nem léteznek vöröskeresztes pénzmenekítő akciók, a szervezet elhatárolódik minden ilyen esettől, a szervezet belső szabályai szerint sem közvetít soha ilyen jellegű ügyekben, így nem valós az akció, internetes csalásról és visszaélésről van szó.

A lap hozzáteszi, ha valaki belemegy egy ilyen akcióba, akkor ráadásul pénzmosásba, illetve pénzügyi bűncselekménybe keveredik, és a börtönt kockáztatja, rádásul a Magyar Vöröskereszt szerint a továbbiakban a következő lépés az lehet, hogy a csaló fennakadásról értesíti a behálózott személyt, és valamilyen címen pénzt kér tőle.

Hirdetés

Az ilyen próbálkozások nigériai csalás néven terjedtek el, általában a csalók változatos történetekkel jelentkeznek, elhunyt, gazdag rokonról, Szíriában szolgáló békefenntartókról, költséges kezelésre szoruló beteg gyerekről írnak, ám végső céljuk, hogy valamilyen módon pénzt csaljanak ki áldozataiktól.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190915_A_Voroskereszt_nevevel_visszaelve_es_sok_penzt_igerve_probalkoznak_ismet_a_csalok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Egyelőre nincs gond a Netflix kínálatával, de az év második felében már lehetnek problémák – nyilatkozott …