2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A terméktanács elnöke szerint belerondított az almapiacba egy áruházlánc

Hirdetés

A terméktanács elnöke szerint belerondított az almapiacba egy áruházlánc

Az idei almatermés a szokásosnál rosszabb lett – erről számolt be Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke. A Világgazdaság cikke szerint az időjárás bánt el az almatermelőkkel, sok volt a fagyok miatti minőségi sérülés, több volt az apró alma, és a nyári aszály sem kímélte a termést.

Mindezek miatt magas árakkal kell számolni idén, az első osztályú lédig áruért kilónként nettó 100-110 forintot adtak a szüreti időszakban, ami a duplája a tavalyi árnak. Ha mindehhez hozzávesszük az egyéb költségeket (tárolás, szállítás, válogatás, csomagolás) az még 60-100 forint kilónként.

Apáti szerint ebbe a helyzetbe rondított bele egy áruházlánc (a Világgazdaság szerint az Auchan), amely 158 forintra akciózta le az alma kilóját, szerinte ebbe az árba pedig a tárolás és a kapcsolódó költségek már nem férnek bele. Elmondta, normális esetben, ha senki sem akar veszteséget lenyelni, nem mehet 250–300 forint alá a fogyasztói ár.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20191113_A_termektanacs_elnoke_szerint_beleronditott_az_almapiacba_egy_aruhaz_akcioja#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A rendőrség előtt az önkormányzati lakást Airbnb-szállássá alakítók ügye

A rendőrség előtt az önkormányzati lakást Airbnb-szállássá alakítók ügye

Néhány hete írta meg a hvg.hu, hogy busás haszonnal turistáknak adtak ki önkormányzati bérlakásokat. Mint …